Copyright 2018 - MaMasTV.gr


To πρώτο εξάστερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα είναι στη Ρόδο!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
To πρώτο εξάστερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα είναι στη Ρόδο! To πρώτο εξάστερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα είναι στη Ρόδο! MaMasTV.gr

 Μια σημαντική επένδυση, όχι μόνον οικονομική αλλά και ποιοτική, επιχειρείται στην Ρόδο. Το πρώτο ξενοδοχείο έξι αστέρων δυναμικότητας 1.000 κλινών πρόκειται συγκεκριμένα να κατασκευαστεί στο νησί και αναμένεται να αποτελέσει πόλο για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού.

 

Η Ρόδος αποτέλεσε στο παρελθόν τη «γενέτειρα» του τουρισμού στην Ελλάδα και δημιούργησε ένα ισχυρό παγκόσμιο Brandname. Ένα Brandname που στηρίχθηκε στην σημαντική ιστορία του νησιού και στην καθοριστική συμμετοχή του στην εξέλιξη του ελληνικού και ως εκ τούτου και του παγκόσμιου πολιτισμού.Ένα Brandname που υποστηρίχθηκε, προφανώς και από τα φυσικά πλεονεκτήματα, της μεγάλης διάρκειας ηλιοφάνειας, τις εξαιρετικές παραλίες, την ενδιαφέρουσα ακτογραμμή και γενικότερα το κάλλος όλου του νησιού.

 

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ανατέθηκε στους Αρχιτέκτονες, Θεοφάνη Μπομπότη και Λουκά Μπομπότη (Bobotis+Bobotis Architects), ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου Resort.Ένα γραφείο με διεθνή παρουσία στα σύνθετα έργα, πολλά εκ των οποίων ειναι δημοσιευμένα στην Ελλαδα καθώς και σε πολλές χώρες του κόσμου. Πρόκειται εξάλλου για το αρχιτεκτονικό γραφείο που σχεδιάζει τα περιφερειακά αεροδρόμια για λογαριασμό της Fraport.

 

 

Οι βασικοί άξονες που αποτέλεσαν τον πυρήνα του σχεδιασμού, του ξενοδοχείου είναι :

• Η σύνδεση του έργου με την ιστορία της Ρόδου.

• Η οριζόντια ανάπτυξη του συγκροτήματος.

• Η κάλυψη λειτουργικών αναγκών επιπέδου 6*.

• Η οικολογία.

• Η δυνατότητα λειτουργίας κατά την χειμερινή περίοδο κ.α.

• Η δημιουργία ταυτότητας.

 

 

Ο σχεδιασμός στηρίχθηκε, ως όφειλε, σε μία διακριτή ιδέα (concept), η οποία αποτελεί και την ταυτότητα του έργου.Στην προκειμένη περίπτωση, η ιδέα η οποία αποτέλεσε και την βάση του σχεδιασμού, είναι η ιστορία της Ρόδου, που αποτυπώνεται και εκπροσωπείται από την Παλιά Πόλη και συγκεκριμένα από το κάστρο.Στα πλαίσια αυτά, δημιουργείται και αναπτύσσεται ένα «τείχος», πάνω στο οποίο ένθετα, τοποθετήθηκαν εξώστες και κτιριακοί όγκοι, ως συμβολική αναφορά στις κατασκευές που προστέθηκαν στο τείχος του κάστρου στο πέρασμα των χρόνων. Μπροστά από το συγκεκριμένο «τείχος», αναπτύσσονται υδάτινες επιφάνειες, ως επίσης συμβολική αναφορά στην Τάφρο που περιβάλλει το κάστρο, ενώ η διασπορά των υπολοίπων κτισμάτων, αποτελεί την αναφορά στην Παλιά Πόλη.

 

Το όλο συγκρότημα, περιλαμβάνει:

• το κεντρικό κτήριο που φιλοξενεί, εκτός των βασικών λειτουργιών, σουίτες, δωμάτια, εστιατόρια, ειδικά bar, καταστήματα, συνεδριακή αίθουσα, fitness center, κλειστή πισίνα κλπ.

• το «τείχος», επί του οποίου χωροθετούνται οικογενειακά «δωμάτια» (family) κ.λ.π.,

• διάσπαρτοι κτιριακοί όγκοι, που περιλαμβάνουν δωμάτια, διαφορετικών χαρακτηριστικών,

• βίλλες ,

• aterpark, αθλητικές εγκαταστάσεις, mini golf,

• θεματικά εστιατόρια και bar στο παραλιακό μέτωπο,

• Δημιουργικό παιδικό σταθμό, κ.λ.π.και γενικότερα μια σειρά από χώρους και εγκαταστάσεις, που υποστηρίζουν τις απαιτήσεις πολυτελούς διαμονής.

 

 

Ένας, επίσης, από τους βασικούς στόχους του σχεδιασμού, είναι η εξασφάλιση ιδιωτικότητας, θέας, οπτικής άνεσης και ορίζοντα όλων των χώρων και δωματίων.Τα φυτεμένα δώματα των χαμηλών κτιρίων, συνεισφέρουν στην ποιότητα της θέας αλλά και στον οικολογικό και βιοκλιματικό σχεδιασμό.Η συγκέντρωση των ομβρίων υδάτων, αλλά και η επιλεγμένη επανάχρηση του χρησιμοποιούμενου νερού, συνεισφέρει στην γενικότερη οικονομία υδάτινων πόρων, γενικότερα.Μια σειρά από σύγχρονες τεχνολογίες και εφαρμογές στον τρόπο χρήσης όλων των εγκαταστάσεων, συμπληρώνουν τον σχεδιασμό, στοχεύοντας σε ένα εξαιρετικά ποιοτικό συνολικό αποτέλεσμα τουριστικών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών.

 

 

Πηγή: newone

 

 

Διαβάστηκε 177 φορές

Πολυμέσα

To πρώτο εξάστερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα είναι στη Ρόδο! MaMasTV.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑPlease Enter Admin E-Mail address in the backend.

Μετρητής Επισκεπτών

2586515
Σήμερα
Χθές
Αυτή την εβδομάδα
Την προηγούμενη εβδομάδα
Αυτό το μήνα
Τον προηγούμενο μήνα
Συνολικά
6278
6638
25742
2516930
102521
145837
2586515

Η IP σας: 54.198.212.30
18-10-2018 22:50

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕPlease Enter Admin E-Mail address in the backend.