Copyright 2018 - MaMasTV.gr


10 προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να μοιράζεστε ποτέ!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
10 προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να μοιράζεστε ποτέ! 10 προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να μοιράζεστε ποτέ! MaMasTV.gr

 Αν μοιράζεστε προϊόντα μακιγιάζ ή υγιεινής (όπως αποσμητικό), εκθέτετε τον εαυτό σας και τους άλλους σε κάθε είδους βακτήρια και μικροοργανισμούς που μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις και ερεθισμούς.

Ποια προϊόντα ομορφιάς πρέπει να κρατάτε μόνο για σας;Δεν έχει σημασία αν είναι η αδερφή σας, η ξαδέρφη σας ή η αδελφή ψυχή σας: μη μοιράζεστε τα συγκεκριμένα προϊόντα μακιγιάζ, υγιεινής και ομορφιάς!

Μάσκαρα

Τα μάτια σας είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα μέρη του προσώπου και του σώματός σας γενικά. Αμέτρητα βακτήρια μπορούν να μπουν στα μάτια σας και να προκαλέσουν μολύνσεις.

Βούρτσες και σφουγγάρια

Και πάλι, ας μιλήσουμε για τα πολλά μικρόβια και βακτήρια που περιμένουν για να μπουν στο δέρμα σας. Είναι τόσο μικροσκοπικά που είναι αόρατα στο μάτι.Όταν πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την ίδια βούρτσα μακιγιάζ ή το ίδιο σφουγγάρι στο πρόσωπο και στο λαιμό τους, οτιδήποτε μπορεί να μεταδοθεί από το δέρμα του ενός ατόμου στο δέρμα του άλλου.

Οδοντόβουρτσες

Αμέτρητα βακτήρια συσσωρεύονται στο στόμα σας μετά το φαγητό και, επειδή βρίσκεστε σε συνεχή επαφή με κάθε είδους αντικείμενα (νύχια, στυλό, χαρτιά), αυτά έρχονται σε επαφή με τα χείλη, τη γλώσσα, τα ούλα σας κ.λπ..Ασθένειες όπως η γρίπη και ο στοματικός έρπης μπορούν να μεταδοθούν με το μοίρασμα της ίδιας οδοντόβουρτσας. Είναι καλή ιδέα να έχετε πάντα μια οδοντόβουρτσα επιπλέον στο μπάνιο, για εκείνες τις φορές που φιλοξενείτε κάποιον και έχει ξεχάσει να φέρει τη δική του.

Ξυραφάκια

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ξυραφάκι, αυτό μπορεί να προκαλέσει μικρές αμυχές στο δέρμα, ακόμα και αιμορραγία. Κάποια βακτήρια μένουν πάνω στις λάμες του ξυραφιού, ακόμα κι αν το ξεπλύνετε προσεκτικά.Δεν ξέρετε ποτέ αν το άτομο που ήδη χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο ξυραφάκι πάσχει από κάποια νόσο όπως ηπατίτιδα ή HIV. Προσοχή λοιπόν! Το ίδιο ισχύει και για τα τσιμπιδάκια και τις ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές.

Προϊόντα για τα χείλη

Όπως και με την οδοντόβουρτσα, δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να μοιράζεστε αντικείμενα που έρχονται σε επαφή με τα χείλη ή το στόμα σας. Και σας παρακαλούμε να μείνετε μακριά από τα δείγματα κραγιόν και λιπ-γκλος στα καταστήματα!Αν δεν έχετε άλλη επιλογή από το να δοκιμάσετε ένα προϊόν για τα χείλη, ψεκάστε το με οινόπνευμα ή απολυμαντικό διάλυμα πρώτα (ναι, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας για ώρα ανάγκης).

Κρέμες και λοσιόν σε δοχεία ή βάζα

Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι, κάθε φορά που βυθίζετε τα δάχτυλά σας στην κρέμα προσώπου σας ή στη λοσιόν σας τη νύχτα, επιτρέπετε στα βακτήρια από τα χέρια σας να εξαπλωθούν στο ευαίσθητο δέρμα του προσώπου σας; Και ας μη λάβουμε υπόψη τους επικίνδυνους οργανισμούς στους οποίους εκθέτετε εσείς τον εαυτό σας… φανταστείτε τι γίνεται όταν μοιράζεστε αυτά τα προϊόντα με άλλους.Να πλένετε πάντα καλά τα χέρια σας πριν εφαρμόσετε αυτά τα προϊόντα και, αν τα μοιράζεστε με άλλους, ζητήστε τους να κάνουν το ίδιο.

Μολύβι ματιών

Όταν δανείζετε το μολύβι ματιών σας σε κάποια φίλη, ουσιαστικά μεταφέρετε τα βακτήρια ή τους ιούς από τα μάτια σας στα δικά της και αντιστρόφως.Ένα από τα πιο μεγάλα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν είναι μια σοβαρή μόλυνση των ματιών που ονομάζεται κερατίτιδα.

Αποσμητικό

Μπορείτε να μοιράζεστε μόνο αποσμητικά με αεροζόλ ή σε σπρέι. Τους άλλους τύπους κρατήστε τους για τον εαυτό σας. Οι μασχάλες σας είναι ένα μέρος του σώματος όπου συγκεντρώνονται βακτήρια από τον ιδρώτα, είτε επειδή τις ξυρίζετε είτε επειδή συνήθως καλύπτονται από ρούχα.Τα αποσμητικά σε μορφή τζελ ή στικ έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα συγκεντρώνοντας εκατομμύρια μικρόβια.

Νυχοκόφτες

Πολλές φορές υπάρχει μόνο ένας νυχοκόφτης για μια ολόκληρη οικογένεια. Μεγάλο λάθος! Αν δεν τον καθαρίζετε προσεκτικά μετά από κάθε χρήση, είναι κακή ιδέα να τον μοιράζεστε.Όταν κόβετε τα νύχια σας, συνήθως εκθέτετε το νυχοκτόφτη στο κάτω μέρος του νυχιού σας. Και εκεί δεν υπάρχουν μόνο βακτήρια –βρωμιά και λίγδα κολλάει στο νυχοκόφτη και μεταφέρεται στα μέλη της οικογένειάς σας.

Λίμες νυχιών

Ακόμα ένα προϊόν που δεν πρέπει να μοιράζεστε. Κάθε είδους βακτήρια που προκαλούν ασθένειες συγκεντρώνονται κάτω από τα νύχια. Προσπαθείτε να πλένετε τα νύχια σας πριν από κάθε χρήση και, φυσικά, κρατήστε τη λίμα των νυχιών σας για τον εαυτό σας.

Πηγή

 

Διαβάστηκε 235 φορές

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑPlease Enter Admin E-Mail address in the backend.

Μετρητής Επισκεπτών

2761986
Σήμερα
Χθές
Αυτή την εβδομάδα
Την προηγούμενη εβδομάδα
Αυτό το μήνα
Τον προηγούμενο μήνα
Συνολικά
1304
6018
42410
2687416
97232
180760
2761986

Η IP σας: 54.92.193.89
19-11-2018 05:37

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕPlease Enter Admin E-Mail address in the backend.