Πλύνε το πάπλωμά σου χωρίς να το καταστρέψεις

Πλύνε το πάπλωμά σου χωρίς να το καταστρέψεις

Ο τρόπος πλυσίματος ενός παπλώματος εξαρτάται από το υλικό της γέμισης και από την ποιότητα των υφασμάτων .Τα παπλώματα που περιέχουν πούπουλο δεν πλένονται γιατί τα πούπουλα είναι ζωντανοί οργανισμοί που με το πλύσιμο καταστρέφονται και με τη χρήση τους έχουν σαν αποτέλεσμα ,με το πέρασμα του χρόνου , να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας .

-Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι αν θέλουμε να χρησιμοποιούμε το πουπουλένιο μας πάπλωμα για πολλά χρόνια είναι να το χρησιμοποιούμε πάντα με παπλωματοθήκη με ποιοτικός πολύ καλά υφάσματα και όταν βγάζουμε τη παπλωματοθήκη για πλύσιμο να αερίζουμε το πάπλωμα πάντα υπό σκιά.Με αυτό τον τρόπο, το πάπλωμα μας θα διατηρηθεί για χρόνια καινούριο ,αρκεί βέβαια το πούπουλο να είναι πολύ καλής ποιότητας . Αν για οποιοδήποτε λόγο κάποια στιγμή χρειαστεί καθαρισμό, αυτό γίνετε μόνο με στεγνό καθάρισμα.

-Τα μάλλινα παπλώματα χρειάζονται κι αυτά λίγο προσοχή στο πλύσιμο, για το λόγω του ότι η μάλλινη βάτα αν τα πλύνουμε με καυτό νερό μαζεύει .Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε , σε περίπτωση που δεν έχουμε το χρόνο ή το χώρο για στέγνωμα να το είναι να πάμε το πάπλωμα μας για πλύσιμο σε καθαριστήρια που αναλαμβάνουν παπλώματα, κουβέρτες κ.α.

-Αν θέλουμε να πλύνουμε το μάλλινο πάπλωμα μας στο σπίτι , που είναι και η καλύτερη λύση , το μουλιάζουμε με χλιαρό νερό και υγρό απορρυπαντικό για 2-3 ώρες και μετά το ξεπλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει . Όταν στραγγίξει το απλώνουμε κανονικά και το αφήνουμε να στεγνώνει.

-Τα παπλώματα με γέμιση βάτας που αποτελούν και την πιο συνηθισμένη επιλογή σήμερα εκτός από κοινό πλύσιμο στο καθαριστήριο μπορούμε άνετα να τα πλύνουμε και στο σπίτι μας .

-Τα μονά παπλώματα με γέμιση βάτας μπορούμε να τα πλύνουμε ακόμα και στο πλυντήριο έως και τους 60 βαθμούς. Βασική προϋπόθεση είναι να είναι μεγάλο το πλυντήριο για να χωράνε τα παπλώματα.

-Τα διπλά όπως και μόνο παπλώματα μπορούμε να τα πλύνουμε στο χέρι , μουλιάζοντας με ζεστό νερό και με απορρυπαντικό πλυντηρίου από βραδύς στη μπανιέρα και το πρωί, αλλάζουμε νερό τα πλένουμε και ξεπλένουμε αρκετές φόρες . στο τελευταίο ξέβγαλμα βάζουμε και το αγαπημένο μας μαλακτικό.

Πηγή

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Χιονόμπαλες με μπισκότο oreo που δεν θέλουν ψήσιμο! (video)
Χιονόμπαλες με μπισκότο oreo που δεν θέλουν ψήσιμο! (video)

Υλικά 1 κουτί μπισκότα 200 γρ. τυρί κρέμα 2 πλάκες λευκή σοκολάτα   Εκτέλεση 1. Σπάσε...

Close