Υλικά:
Για την επικάλυψη:
- 100 γρ μαύρη σοκολάτα 70%
Για τη γέμιση:
- 220 γρ λευκή σοκολάτα
- 130 γρ μαύρη σοκολάτα
- 100 γρ ψημένα και ψιλοκομμένα φουντούκια
- 60 γρ φουντουκόπαστα ή πραλίνα φουντουκιού
- 120 g κρέμα γάλακτος
*Θα χρησιμοποιήσουμε ένα πλαστικό καλούπι ή μια φόρμα σιλικόνης για να πετύχουμε το λείο αποτέλεσμα στην επιφάνεια.

Εκτέλεση:
1.Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων τη σοκολάτα για την επικάλυψη.
2.Στη συνέχεια ρίχνουμε στο καλούπι ώστε να καλυφθούν και τα τοιχώματα (μπορούμε να βοηθήσουμε με ένα πινέλο). Αφαιρούμε την υπόλοιπη σοκολάτα πίσω στο μπολ και βάζουμε το καλούπι στο ψυγείο για 10 λεπτά.
3.Για τη γέμιση, λιώνουμε τη μαύρη και λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε την πάστα φουντουκιού και τα τριμμένα φουντούκια ή αν προτιμούμε ολόκληρα φουντούκια, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να είναι ομαλό.
4.Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο καλούπι και μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 έως 4 ώρες.
5.Με προσοχή ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αφού μείνει για λίγη ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Αφήστε το σχόλιο σας