Μεγαλώνετε μόνες τα παιδιά σας; Μην πελαγώνετε! Συμβουλές επιβίωσης για single mothers!

Μεγαλώνετε μόνες τα παιδιά σας; Μην πελαγώνετε! Συμβουλές επιβίωσης για single mothers!

Νοικοκυρά ή εργαζόμενη μία single mother αισθάνεται ότι οι 24 ώρες της ημέρας είναι πολύ λίγες για να τα προλάβει όλα. Πελαγώνει ανάμεσα στη φροντίδα του τέκνου, του σπιτιού και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις της. Για να γίνουν όλα αυτά και να μείνει λίγος προσωπικό χρόνος (ναι πάντα λίγος θα είναι) υπάρχει μία βασική προϋπόθεση: να έχετε τη συνεργασία του παιδιού σας, να ακούει όσα του λέτε και –γιατί όχι- να υπακούει στις εντολές σας.

• ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΥΠΝΟ

Μπορεί να σας ακούγετε αστείο, αλλά είναι βασικό. Όταν βάλετε νωρίς το παιδί σας για ύπνο, έχετε λιγότερες πιθανότητες για κούραση, δηλαδή γκρίνιες και κλάματα. Μπορεί να μην αποκοιμούνται αμέσως, αλλά χαλαρώνουν και κάποια στιγμή κλείνουν τα μάτια. Την επομένη θα ξυπνήσουν σχετικά νωρίς, αλλά στο μεσοδιάστημα έχει μείνει λίγος χρόνος για να κάνετε καμιά δουλειά, που δεν μπορείτε με το παιδί στα…πόδια σας, αλλά και έχετε λίγα λεπτά να χαλαρώσετε.

• ΓΙΝΕΤΕ ΕΠΙΝΟΗΤΙΚΕΣ

Εάν αντιληφθείτε ότι μία… συνέπεια, που προσπαθείτε να εφαρμόσετε, δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε επινοήστε κάτι άλλο. Τα παιδιά πρέπει να ξέρουν ότι ό,τι και να κάνουμε στη ζωή, έχουμε και συνέπειες. Άλλοτε καλές και άλλοτε κακές. Όταν κάτι τέτοιο θα γίνει δεύτερη φύση τους, να είστε σίγουρες ότι θα παίρνουν στα σοβαρά όσα λέτε.

• ΖΗΤΗΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

Δεν είναι ντροπή. Θέλετε να το κάνετε από την οικογένειά σας, από τους γείτονές σας, από έναν καλό φίλο; Κάποιος θα έχει τη δυνατότητα να σας απλώσει το χέρι, όταν θα τον χρειαστείτε. Δεν είναι ντροπή το παιδί σας να πάει στο διπλανό διαμέρισμα για λίγο και να παίξει με τους γείτονες, εάν πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε κάτι. Δεν σημαίνει ότι το παρατάτε, εάν ο παππούς το πάει στο κολυμβητήριο ή στο τζούντο.

• ΣΥΓΧΩΡHΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ

Κανείς δεν είναι τέλειος. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Είστε μπροστά σε μία πρωτόγνωρη εμπειρία, μακριά από την πραγματικότητα, που είχατε φανταστεί και ονειρευτεί. Είναι λογικό, λοιπόν, να κάνετε λάθη.

• ΔΕΙΞΤΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΣΑΣ

Ο καθένας έχει τη γνώμη του και, δυστυχώς, πολλοί θα σπεύσουν να τη μοιραστούν μαζί σας. Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε ό,τι λένε οι άλλοι. Εσείς είστε υπεύθυνη για την ανατροφή του παιδιού σας, εσείς είστε και υπόλογη. Εμπιστευθείτε, λοιπόν, τα ένστικτά σας και να είστε σίγουρη ότι μακροπρόθεσμα θα βγείτε σωστή και κερδισμένη.

Πηγή

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
5 ιδέες για το χριστουγεννιάτικο μανικιούρ
5 ιδέες για το χριστουγεννιάτικο μανικιούρ

Διανύουμε την πιο εορταστική περίοδο του χρόνου. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και αν κρίνω από μένα -λάτρης...

Close