Τα λάθη που πιθανόν κάνεις στο πλύσιμο των δοντιών

Τα λάθη που πιθανόν κάνεις στο πλύσιμο των δοντιών

Eίναι μια συνήθεια που την έχεις καθημερινά στη ζωή σου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το κάνεις και σωστά. Και επειδή τα δόντια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της στοματικής υγείας και κατά συνέπεια της υγείας σου γενικότερα, δες τι λάθη κάνεις όταν πλένεις τα δόντια σου, ώστε να τα αποφύγεις στο εξής.Πολύ πιθανό, κάποια από αυτά να τα ξέρεις ήδη, άλλα πάλι όχι. Είναι γνωστό, όμως, ότι η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης, οπότε δώσε βάση.

1) Τα τριχίδια της οδοντόβουρτσάς σου δεν είναι αρκετά μαλακά

Όταν αγόρασες την οδοντόβουρτσα, έγραφε στο πακέτο «απαλή ή έξτρα απαλή»; Αν όχι, τότε χρησιμοποιείς τη λάθος οδοντόβουρτσα καθώς τα σκληρά τριχίδια καθιστούν πιο αδύναμο το σμάλτο των δοντιών.

2) Βουρτσίζεις με πολλή δύναμη

Όταν βουρτσίζεις με πολλή δύναμη τα δόντια σου, είναι σαν να τρίβεις με δύναμη ένα πάτωμα. Θα φθείρεις όχι μόνο το σμάλτο των δοντιών, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις το ούλο, προκαλώντας ουλίτιδα.

3) Δεν βλέπεις τι βουρτσίζεις

Η πολυπραγμοσύνη δεν είναι πάντα αποτελεσματική. Αντί να φέρνεις βόλτες στο σπίτι ή να κοιτάς το κινητό σου όση ώρα βουρτσίζεις τα δόντια σου, εστίασε στο πλύσιμό τους, γιατί μόνο έτσι θα ξέρεις αν τα βούρτσισες όλα εξίσου και με τον τρόπο που πρέπει.

4) Δεν πλένεις τα δόντια σου πριν πας για ύπνο

Σκέψου κάτι πολύ απλό. Αν δεν πλύνεις τα δόντια σου πριν το βραδινό ύπνο, αφήνεις στα βακτήρια 7-8 ώρες να κάνουν «πάρτι» στο στόμα σου. Δεν το θες αυτό, σωστά;

5) Δεν βουρτσίζεις και τη γλώσσα

Η γλώσσα είναι από τις μεγαλύτερες αιτίες κακής αναπνοής, εξαιτίας όλων των μικροβίων και των υπολειμμάτων φαγητού που μένουν σε αυτή. Και για να ξέρεις, έρευνες έχουν δείξει ότι, βουρτσίζοντας ΜΟΝΟ τη γλώσσα, απαλλάσσεσαι από την κακή αναπνοή σε ποσοστό περίπου 70%. Όχι και άσχημα.

Πηγή

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Γιατί «πετάει» το μάτι μας; Όχι, δεν σημαίνει ότι θα δούμε κάποιον!
Γιατί «πετάει» το μάτι μας; Όχι, δεν σημαίνει ότι θα δούμε κάποιον!

Η σύσπαση του βλεφάρου, στην οποίο συνήθως αναφερόμαστε ως «πέταγμα» ή «πετάρισμα» του ματιού, είναι ένα...

Close