Σπίτι καθαρό και τακτοποιημένο με 7 έξυπνα κόλπα!

Σπίτι καθαρό και τακτοποιημένο με 7 έξυπνα κόλπα!

Απλές καθημερινές συνήθειες που θα σε γλιτώσουν από χρόνο αλλά και κόπο στο ζήτημα του συγυρίσματος. Στο τέλος το όφελος θα είναι πολύ μεγαλύτερο σε όλους τους τομείς.

1. Συμμάζεψε τα ρούχα σου πριν πέσεις για ύπνο

Βασική λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Αν τακτοποιείς τα ρούχα που αλλάζεις την ίδια στιγμή που το κάνεις και δεν φορτώνεις, αντ” αυτού τις γνωστές στοίβες στο πάτωμα ή στην πολυθρόνα η ζωή σου το πρωί θα είναι σίγουρα πιο εύκολη. Ξεχώρισε αμέσως όσα είναι για τα άπλυτα, όσα χρειάζονται αέρισμα ή τα αξεσουάρ που «μαζεύονται» άμεσα και η εικόνα του δωματίου θα είναι πιο καθαρή και σίγουρα πιο ξεκούραση. Για σκέψου το.

2. Κράτησε μόνο τα απαραίτητα

Χρειάζεσαι πραγματικά τρεις τρίφτες για το καρότο, τέσσερις αλατιέρες ή 15 σετ σεντόνια; Κόψε τα περιττά και γλίτωσε αφενός χρόνο από το συγύρισμα, αφετέρου χώρο στην τακτοποίηση.

3. Ουκ εν τω πολλώ το ευ

Το γνωστό ρητό ισχύει για πάμπολλές καταστάσεις της ζωής μας όμως για σκέψου το λίγο όσο αφορά στο κρεβάτι σου! Καλή η διακόσμηση, όμως όσο περισσότερα μαξιλάρια, μαξιλαράκια, ριχτάρια και άλλα διάφορα έχεις αραγμένα, τόσο πιο πολύς ο χρόνος που χρειάζεσαι να το ξεστρώσεις και να το στρώσεις ξανά όλο μαζί.

4. Λύσε το «θεματάκι» με τη χαρτούρα

Οι στοίβες από τους λογαριασμούς και τα γράμματα (λέμε τώρα) που μαζεύονται σε χρόνο μηδέν, λειτουργούν με τον χειρότερο τρόπο για την «ηρεμία» του ματιού και την τάξη του σπιτιού. Ξεφορτώσου όσα δεν χρειάζεσαι και τα υπόλοιπα φρόντισε να τα αφήνεις σε ένα συγκεριμένο μέρος -κατά προτίμησε σε κουτί που κλείνει.

5. Η σημασία στην είσοδο

Μπαίνοντας στο σπίτι, καλό είναι να υπάρχει έτοιμος χώρος για να κρεμάσεις το πανωφόρι σου, να τακτοποιήσεις τα παπούτσια σου, αλλά τα κλειδιά και τις τσάντες σου επίσης. Ενας καλόγηρος και μια ράγα για παράδειγμα, όπως επίσης ένα μπολ ή ένα κουτάκι για να βάλεις τα μικροπράγαματα, που όμως σίγουρα θέλει ένα ξεκαθάρισμα μια φορά τον μήνα.

6. Το κόλπο των πιάτων

Αν δεν έχει πλυντήριο πιάτων φρόντισε να πλένεις το καθετί αμέσως μόλις το χρησιμοποιήσεις, ζητώντας μάλιστα από τον κάθε συγκάτοικό σου να κάνει το ίδιο με τα δικά του. Αν έχεις πλυντήριο κάνε το ίδιο. Ξέπλυνε τα πιάτα και φόρτωσε τον κάδο αμέσως μόλις σηκωθεί από το τραπέζι. Φρόντισε ο νεροχύτης σου να είναι άδειος πάντα και μόνο όφελος θα έχεις…

7. Το κάθε πράγμα στη θέση του

Τελευταία αλλά και πιο βασική συμβουλή είναι να φροντίσεις να δώσεις στο καθετί τη θέση του και να σιγουρέψεις ότι τη γνωρίζουν και όλοι όσοι ζουν μαζί σου. «Ό,τι βγαίνει από κάπου ξαναμπαίνει στη θέση του και μόνο στη θέση του».

Πηγή

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Αυτή η pizza που αντί για ζύμη έχει...αυτό το υλικό, θα σου μείνει αξέχαστη!
Αυτή η pizza που αντί για ζύμη έχει…αυτό το υλικό, θα σου μείνει αξέχαστη!

Υλικά: για τη βάση: 500 γρ κιμά από κοτόπουλο 200 γρ τριμμένη παρμεζάνα 2 κ.σ. τριμμένη...

Close