Υλικά:
Για την ζύμη
- 900 γρ. αλεύρι
- 400 ml. Γάλα
- 2 αυγά + 1 ασπράδι
- 6 κ.σ. λάδι
- 6 κ.σ. γιαούρτι
- 40 γρ. φρέσκια μαγιά
- 1 φακελάκι μαγιά
- 2 κ.γ. αλάτι
- ακόμα
- 100 γρ. Μαργαρίνη
- 400 γρ. τυρί τύπου φέτα
- 1 κροκάδι και λίγο γάλα για να αλείψετε την πίτα σας πριν το ψήσιμο
Εκτέλεση:
Τοποθετείτε όλα τα υλικά για την ζύμη και ζυμώνετε . Η ζύμη σας θα είναι μαλακή. Αφήνετε την ζύμη σε ζεστό μέρος για μία ώρα για να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
Χτυπάτε τη μαργαρίνη (θερμοκρασίας δωματίου) για να μαλακώσει και να μπορείτε να αλείψετε την ζύμη σας.
Χωρίζετε την ζύμη σας σε 4 μέρη και ανοίγετε το κάθε μέρος σε ομοιόμορφα ορθογώνια πάχους 1 εκατοστού. Αλείφετε την ζύμη με την μαργαρίνη και μετά βάζετε την φέτα

Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα. Δεν βάζετε τίποτε στο τελευταίο κομμάτι ζύμης.

Με τα χέρια σας πιέζετε απαλά την ζύμη για να ανοίξει. Μοιράζετε την ζύμη στην μέση και στην συνέχεια το κάθε μέρος σε δύο ώστε να πάρετε 6 λωρίδες ζύμης.

Παίρνετε την λωρίδα και γυρίζετε την πάνω πλευρά στα δεξιά και την κάτω προς τα αριστερά για να έχει το σχήμα της φωτογραφίας. Ακολουθείται την ίδια διαδικασία για όλες της λωρίδες.

Στη μέση του ταψιού τοποθετείτε την γωνιακή λωρίδα που έχετε τυλίξει πρώτα. Κόβετε τις γωνιές από την υπόλοιπες λωρίδες περίπου 1 εκατοστό για να υπάρχει παντού φέτα.



Γύρω από αυτήν τοποθετείται την υπόλοιπη ζύμη. Χτυπάτε το κροκάδι με λίγο γάλα και αλείφετε την πίτα σας.

Αφήνετε την πίτα σε ζεστό μέρος για περίπου μισή ώρα και ψήστε στους 180 βαθμούς γύρω 45 λεπτά.

Αφήστε το σχόλιο σας