Συστατικά:
cupcakes ψημένα (συνταγή ΕΔΩ)
καρύδα τριμμένη
ζαχαρωτά ή άλλα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά μικροαντικείμενα
12 φύλλα ζελατίνης

Παγωμένο νερό
8 μπαλόνια νερού
Ξύλινα καλαμάκια και κολλητική ταινία
Οδηγίες:
Γεμίστε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Προσθέστε τα φύλλα ζελατίνης, ένα κάθε φορά, φροντίζοντας να διαχωρίζονται και όχι όλα μαζί. Αφήστε για 10 λεπτά.
Αφού μαλακώσουν στραγγίξτε με τα χέρια σας και προσθέστε σε κατσαρολάκι με 3 κσ νερό για να ζεσταθεί.
Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσουν οι ζελατίνες και αποσύρετε αμέσως Ι(δε θέλουμε να κάψει).
Φουσκώστε τα μπαλονάκια και δέστε τα σφιχτά. Κολλήστε τα ξυλάκια. Λαδώστε ελαφρά τα χέρια σας και περάστε γρήγορα όλα τα μπαλονάκια (δε θέλουμε να είναι λιπαρή η επιφάνεια).
Μεταφέρετε τη ζελατίνη σε ένα μικρό κύπελλο και βουτήξτε τα μπαλόνια μέχρι να καλυφθούν περίπου έως το στόμιο.
Στερεώστε τα ξυλάκια και αφήστε τα μπαλόνια σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 24 ώρες, ώστε να στεγνώσει πολύ καλά η ζελατίνη.
Αφού περάσει η ώρα αυτή, κάνουμε με προσοχή μια μικρή τρυπούλα στο δέσιμο του μπαλονιού ώστε να ξεφουσκώσουν σταδιακά. Το μπαλόνι έτσι θα συρρικνωθεί φυσικά από μόνο του και θα ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της ζελατίνης. Κόψτε την άκρη ώστε να εφαρμόζει ακριβώς στην επιφάνεια των cupcakes.

Κόψτε την επιφάνεια των cupcakes ώστε να είναι επίπεδη και προσθέστε νιφάδες καρύδας και τα ζαχαρωτά ή τα πλαστικά διακοσμητικά.

Προσεκτικά τοποθετήστε μια φυσαλίδα πάνω από κάθε cupcake.



Δείτε στο video τη διαδικασία:
Αφήστε το σχόλιο σας