Απομακρύνετε τη Στάχτη από το Τζάκι σε λιγότερο από 10′ !

Απομακρύνετε τη Στάχτη από το Τζάκι σε λιγότερο από 10′ !

Μοντέρνα Σταχτοπούτα ποτέ ξανά! Δείτε πώς θα κρατήσετε το τζάκι σας πεντακάθαρο κι αυτόν το χειμώνα.Δεν υπάρχει πιο όμορφη εικόνα τα Χριστούγεννα από ένα αναμμένο τζάκι, σωστά; Αλλά δεν υπάρχει και χειρότερη εικόνα από εκείνη που αφήνει η στάχτη σε αυτό. Για να μην παίζετε άλλο πια την (μοντέρνα) Σταχτοπούτα βάλτε τέλος στο δικό σας παραμύθι… καταστροφής και ταλαιπωρίας με τον εύκολο και σούπερ αποτελεσματικό τρόπο που σας παρουσιάζουμε εδώ! Έτοιμοι;

Απλώστε λίγες εφημερίδες στο δάπεδο γύρω από το τζάκι, πιάστε το ειδικό σκουπάκι και φτυαράκι… και ξεκινήστε να σκουπίζετε τη στάχτη που καλύπτει την εστία με το πρώτο και μεταφέρετε την στα σκουπίδια με το δεύτερο. Αν το τζάκι σας διαθέτει διάτρητη εστία και το συρτάρι βρίσκεται κάτω από αυτήν, σκουπίστε το διάτρητο μέρος και αδειάστε τη στάχτη από το συρτάρι στα σκουπίδια.

Προσοχή! Κρατήστε λίγη στάχτη στο συρτάρι μιας και αυτή θα προστατεύσει το τζάκι σας από την υπερθέρμανση. Αν πάλι το τζάκι σας διαθέτει κλειστή εστία, αφαιρέστε τη σχάρα και το συρτάρι της και απομακρύνετε τη στάχτη από αυτά.

Για να απαλλαγείτε πλήρως από την άσχημη και μουντή όψη της στάχτης και να δείτε το τζάκι σας ξανά λαμπερό κι αστραφτερό, δεν έχετε παρά να διαλύσετε σε δύο λίτρα νερό, 6 κ.σ. μαγειρική σόδα και ένα 1/2 φλ. χλωρίνη.

Βουτήξτε μια συρματόβουρτσα σε αυτό και τρίψετε καλά την εστία και τους εσωτερικούς τοίχους του. Τέλος, περάστε το τζάκι με ένα καθαρό πανί το οποίο έχετε μουλιάσει προηγουμένως σε νερό και αφήστε το να στεγνώσει καλά.

Πηγή

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Αυτή είναι η πανεύκολη κολασμένη σοκολατόπιτα των 5 ευρώ!
Αυτή είναι η πανεύκολη κολασμένη σοκολατόπιτα των 5 ευρώ!

Υλικά 2 αυγά 100 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική 100 ml ελαιόλαδο 50 γρ. μαλακό αλεύρι +...

Close