4 HOT συνταγές για Φοντύ Τυριών στο σπίτι: κάντε βουτιές στην απόλαυση!!

4 HOT συνταγές για Φοντύ Τυριών στο σπίτι: κάντε βουτιές στην απόλαυση!!

1). Μπρι με θυμάρι και βούτες ξεροψημένης μπαγκέτας

Μπρι με θυμάρι και βούτες ξεροψημένης μπαγκέτας
Μπρι με θυμάρι και βούτες ξεροψημένης μπαγκέτας

Θα χρειαστείτε:

  • 250g μπρι (μαλακό γαλλικό τυρί)
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση.

 

Διαδικασία:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190C.Τοποθετήστε το μπρι σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνετε πάνω το μέλι και πασπαλίζετε με θυμάρι και αλάτι.

Μπρι με θυμάρι και βούτες ξεροψημένης μπαγκέτας
Μπρι με θυμάρι και βούτες ξεροψημένης μπαγκέτας

 

Ψήστε για 15 έως 20 λεπτά, Τοποθετήστε φέτες ψωμιού σε ένα ταψί και περιχύνετε με το ελαιόλαδο.Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά . Αφαιρέστε από το φούρνο και τρίψτε κάθε πλευρά ελαφρά με την κομμένη πλευρά του σκόρδου. 

Μπρι με θυμάρι και βούτες ξεροψημένης μπαγκέτας
Μπρι με θυμάρι και βούτες ξεροψημένης μπαγκέτας

2). Κρέμα τυριών με καραμελωμένα κρεμμύδια

Κρέμα τυριών με καραμελωμένα κρεμμύδια
Κρέμα τυριών με καραμελωμένα κρεμμύδια

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1½ κούπα κρεμμύδια σε φέτες
  • 1 κγ ζάχαρη
  • 1 κγ αλάτι
  • 3½ φλιτζάνια ψιλοκομμένο τυρί γραβιέρα
  • 2 κσ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1½ κούπες λευκό ξηρό κρασί
  • μοσχοκάρυδο
  • 1 μικρή σκελίδα ψιλοκομμένο τριμμένο ή ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Διαδικασία:

Λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρεύετε για 2 λεπτά. Προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για περίπου 15 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και αφήστε για 1′. Τρίβετε το τυρί και ανακατεύετε με το αλεύρι. Προσθέτετε σιγά σιγά στα κρεμμύδια και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το τυρί. Ολοκληρώνουμε με σκόρδο, μοσχοκάρυδο, κονιάκ και πιπέρι. Συνοδεύστε με πικάντικο λουκάνικο, σοταρισμένα μανιτάρια ολόκληρα, στον ατμό μπρόκολο και κουνουπίδι, μικροσκοπικές ψητές πατάτες.

Κρέμα τυριών με καραμελωμένα κρεμμύδια
Κρέμα τυριών με καραμελωμένα κρεμμύδια

 

3). Με μπύρα και ιρλανδικό τυρί

Με μπύρα και ιρλανδικό τυρί
Με μπύρα και ιρλανδικό τυρί

Θα χρειαστείτε:

  • 2 1/2 φλ ιρλανδικό τυρί τσένταρ (όπως Kerrygold Skellig), τεμαχισμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλ μπύρα
  • 1/4 φλ γάλα
  • φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού  μουστάρδα σκόνη

Διαδικασία:

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αφήστε να λιώσει το βούτυρο. Προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε και προσθέστε τη μπύρα, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα.

Ανακατέψτε σταδιακά το τυρί ανακετεμένο με το αλεύρι, μέχρι να λιώσει.

Με μπύρα και ιρλανδικό τυρί
Με μπύρα και ιρλανδικό τυρί

Τακτοποιήστε τα λαχανικά και το ψωμί σε μια πιατέλα και σερβίρετε με την κρέμα τυριών.

Με μπύρα και ιρλανδικό τυρί
Με μπύρα και ιρλανδικό τυρί

4). Στεφάνι από αφράτα μπριός και κρέμα μαλακών τυριών

Στεφάνι από αφράτα μπριός και κρέμα μαλακών τυριών
Στεφάνι από αφράτα μπριός και κρέμα μαλακών τυριών

Για τα ψωμάκια:

  • ¾ φλιτζανιού γάλα,
  • 2 κσ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2¼ κουταλάκια ξηρή μαγιά
  • 1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κρόκο αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 κγ αλάτι
  • 10 κσ ανάλατο βούτυρο,
  • 2 κσ  βούτυρο, λιωμένο,

Για το ντιπ τυριών:

  • 1 φλιτζάνι ​​τριμμένο τυρί γραβιέρα
  • ¾ φλιτζάνι τριμμένο τυρί έμενταλ
  • 1 κσ καλαμποκάλευρο
  • ½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 2-3 σταγόνες λεμόνι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • ⅛ κγ τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • ⅛ κγ μοσχοκάρυδο
  • Μια πρέζα πάπρικα

Διαδικασία:

Στο μπολ του μίξερ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αυγό και τον κρόκο του αυγού.Προσθέστε το αλάτι και 2 φλιτζάνια αλεύρι και ανακατέψτε. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέστε το βούτυρο, το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, και σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος.

Στεφάνι από αφράτα μπριός και κρέμα μαλακών τυριών
Στεφάνι από αφράτα μπριός και κρέμα μαλακών τυριών

Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη και διαδοχικά σε 4 και 8 κομμάτια και κάντε μικρά μπαλάκια.

Στεφάνι από αφράτα μπριός και κρέμα μαλακών τυριών
Στεφάνι από αφράτα μπριός και κρέμα μαλακών τυριών

 

Τοποθετήστε τα σε ταψί με λαδόκολλα κυκλικά και το ένα δίπλα στο άλλο.

Στεφάνι από αφράτα μπριός και κρέμα μαλακών τυριών
Στεφάνι από αφράτα μπριός και κρέμα μαλακών τυριών

Αφήστε πάλι σε ζεστό μέρος για λίγα λεπτά και εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στους 190 C. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 15 λεπτά.Αφού ξεφουρνίσετε αλείψτε από πάνω με ένα πινέλο με λίγο λιωμένο βούτυρο για να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.

Στεφάνι από αφράτα μπριός και κρέμα μαλακών τυριών
Στεφάνι από αφράτα μπριός και κρέμα μαλακών τυριών

Εν τω μεταξύ προετοιμάστε το fondue τυριών. Σε ένα μέτριο μπολ, συνδυάστε το τυρί μαζί με το κορν φλάουρ. Προσθέστε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την πάπρικα και αφήνετε να σιγοβράσει. Μειώστε τη φωτιά και προσθέτστε σταδιακά μικρές χούφτες του τυριού, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρυθμίστε τα μπαχαρικά και μεταφέρετε στο δοχείο φοντύ για να διατηρηθεί ζεστό.

Στεφάνι από αφράτα μπριός και κρέμα μαλακών τυριών
Στεφάνι από αφράτα μπριός και κρέμα μαλακών τυριών

Τοποθετήστε το στη μέση από το στεφάνι των μπριός.

Στεφάνι από αφράτα μπριός και κρέμα μαλακών τυριών
Στεφάνι από αφράτα μπριός και κρέμα μαλακών τυριών

 

Στεφάνι από αφράτα μπριός και κρέμα μαλακών τυριών
Στεφάνι από αφράτα μπριός και κρέμα μαλακών τυριών

 

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Υπάρχει Άγιος Βασίλης; Κι όμως ΝΑΙ!! Πείστε τα Παιδιά με Αυτά τα Κόλπα!
Υπάρχει Άγιος Βασίλης; Κι όμως ΝΑΙ!! Πείστε τα Παιδιά με Αυτά τα Κόλπα!

Όταν τα παιδιά σας είναι μικρά δεν έχετε κανένα πρόβλημα να τα πείσετε πως υπάρχει Άγιος...

Close