Παραδοσιακοί Θρακιώτικοι «γκιουζλεμέδες» με τυρί

Παραδοσιακοί Θρακιώτικοι «γκιουζλεμέδες» με τυρί

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό θρακιώτικο πιάτο με τούρκικη προέλευση που αποτυπώνεται και στην ονομασία: «Gözleme» θα έλεγαν οι Τούρκοι από το «Göz» που σημαίνει μάτι. Η ζύμη στις πίτες αυτές είναι τόσο αφράτη και λεπτή που όταν τηγανίζονται «πετάνε» μάτια…

Οι επιλογές για τη γέμιση είναι πολλές, όπως σπανάκι, κιμάς, πατάτα και φυσικά τυρί που σας παρουσιάζουμε σήμερα…

 

Υλικά:

  • 1 ποτήρι νερό
  • 5 γρ. Νωπή μαγιά
  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. Ξύδι
  • 1 κ.γ. Αλάτι
  • 3 ποτήρια αλεύρι
  • 300 γρ. Φέτα
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα

 

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το νερό με τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το αλεύρι.Ζυμώνουμε και χωρίζουμε σε μικρές μπαλίτσες.

Ανοίγουμε την καθεμιά σε λεπτό φύλλο.Γεμίζουμε με τυρί και κλείνουμε σε φάκελο.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές.Σερβίρουμε αλμυρά ή γλυκά με μέλι και σουσάμι.

Δείτε βήμα-βήμα τη διαδικασία για να κάνετε στο σπίτι αυτό το «μαμαδίστικο» σνακ (VIDEO)

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
"Μην το παίρνεις αγκαλιά, θα κακομάθει": Μύθος ή αλήθεια;
«Μην το παίρνεις αγκαλιά, θα κακομάθει»: Μύθος ή αλήθεια;

Μην παίρνεις αγκαλιά το μωρό, θα κακομάθει... Θα σου μάθει στα χέρια και μετά...αλίμονο σου... Πόσο οικείες...

Close