10 tips για Σίγουρη ΕΠΙΤΥΧΙΑ στους Κουραμπιέδες σου!

10 tips για Σίγουρη ΕΠΙΤΥΧΙΑ στους Κουραμπιέδες σου!

Όσοι chef υπάρχουν στην Ελλάδα, τόσες συνταγές για κουραμπιέδες θα βρεις! Το ζήτημα είναι να επικεντρωθείς στα tips για το πως θα διαχειριστείς όλα τα υλικά αλλά και για το πως θα συντηρήσεις τους κουραμπιέδες μόλίς γίνουν.  Η συνταγή που σου δίνω παρακάτω είναι μια εύκολη εκδοχή με απλά υλικά που δοκίμασα πρώτη φορά πέρσι τα Χριστούγεννα και με ενθουσίασε για την απλότητα και τη γεμάτη γεύση της.

10 tips για Σίγουρη ΕΠΙΤΥΧΙΑ στους Κουραμπιέδες σου
10 tips για Σίγουρη ΕΠΙΤΥΧΙΑ στους Κουραμπιέδες σου

Δες εδώ τα tips που πρέπει να έχεις στα υπόψη σου:

  1. Ξεκινάμε χτυπώντας το βούτυρο με τη ζάχαρη. Όσο πιο αφράτο γίνεται το μείγμα του βουτύρου στο μίξερ, τόσο πιο αφράτος θα γίνει ο κουραμπιές. Πρέπει να μοιάζει με σαντιγί, κάτι που χρειάζεται minimum 20 λεπτά.Μόλις τελειώσει αυτή η διαδικασία θα προσθέσουμε το αλεύρι.
  2. Το αφράτεμα του βουτύρου με τη ζάχαρης απαιτεί πολύ δυνατό χτύπημα. Όμως μόλις προστεθεί το αλεύρι, πρέπει το χτύπημα να γίνεται αργά, σε χαμηλή ταχύτητα για να μην διαλυθεί  η αφράτη υφή που έχει το μείγμα.
  3. Για το ψήσιμο του κουραμπιέ επιλέγουμε πάντα χαμηλή θερμοκρασία γιατί θέλουμε να είναι μαλακός, να διατηρήσει τη βουτυρένια του γέυση και να είναι λευκός.
  4. Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ροδόνερο ή ανθόνερο, θα τους ραντίσουμε όταν είναι καυτοί.
  5. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη όταν έχουν κρυώσει εντελώς. Διαφορετικά η πρωτη στρώση της ζάχαρης άχνης που θα έρθει σε επαφή με τον κουραμπιέ θα μαλακώσει και θα πανιάσει.
  6. Εξίσου σημαντική με την εκτέλεση της συνταγής είναι και η διατήρηση και φύλαξη τους. Θα πρέπει να τους σκεπάζουμε καλά γιατί απορροφούν την υγρασία και νοτίζουν.
  7. Διατηρούνται μέχρι και 3 μήνες όταν είναι ερμητικά κλεισμένοι σε μεταλλικό κουτί, Αν δεν έχεις μεταλλικό κουτί μπορείς να κάνεις το εξής τρικ: Τυλίγεις εσωτερικά ένα πλαστικό τάπερ με αλουμινόχαρτο που κλείνει αεροστεγώς και φυλάς εκεί τους κουραμπιέδες.
  8. Η άχνη ζάχαρη περιέχει σε μικρό ποσοστό κορν φλάουρ για να μην συσσωρεύει υγρασία και πετρώνει. Για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα νοτίσουν οι κουραμπιέδες, μπορούμε να ρίξουμε 1/2 κουτάλι επιπλέον κορν φλάουρ στην άχνη που θα χρησιμοποιήσουμε για το πασπάλισμα.
  9. Μπορούμε να μη βάλουμε αμύγδαλα και να ανοίξουμε τη ζύμη σε φύλλο ώστε να κόψουμε σε διάφορα σχήματα π.χ. αστέρια, καρδιές, κτλ.
  10. Για άρωμα επίσης μπορούμε να προσθέσουμε βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού ή ξύσμα λεμονιού.

Πηγή

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Όταν το απλό γίνεται εντυπωσιακό: φωτογραφίες από το σπίτι της Διευθύντριας των Minotti London στη Βαρκελώνη
Όταν το απλό γίνεται εντυπωσιακό: φωτογραφίες από το σπίτι της Διευθύντριας των Minotti London στη Βαρκελώνη

Υπέροχες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες και χρώματα από την ουδέτερη παλέτα κυριαρχούν στο εντυπωσιακό διαμέρισμα της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας...

Close