Πώς να ανακουφίσεις τα κουρασμένα πόδια σου

Πώς να ανακουφίσεις τα κουρασμένα πόδια σου

Τα πόδια και κυρίως τα πέλματα αποτελούν ένα από τα πιο βασικά μέρη του σώματός σου. Εκτός του ότι αυτά σηκώνουν το βάρος σου όλη μέρα είναι και υπεύθυνα για την αποβολή τοξινών. Επιπλέον, η ορθοστασία, το περπάτημα, τα λάθος παπούτσια είναι παράγοντες που επηρεάζουν την ευεξία των πελμάτων σου, η οποία όμως είναι βασική για να αισθανθείς χαλαρή και ξεκούραστη.Όταν λοιπόν αισθανθείς κάψιμο ή νιώσεις τα πόδια σου να είναι βαριά ετοιμάσου για ένα ανακουφιστικό ποδόλουτρο.

Δεν χρειάζεσαι πολλά πράγματα παρά μόνο μία λεκάνη με χλιαρό -κι όχι ζεστό- νερό και μερικά άλατα ή αιθέρια έλαια.  Ακόμα και μία κουταλιά από θαλασσινό αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και 2-3 σταγόνες από έλαιο λεβάντας θα σου προσφέρουν μία απολαυστική αίσθηση και θα ανακουφίσουν τα πόδια σου από το κάψιμο και το βάρος που νιώθεις.

Βούτα τα πέλματά σου σε μία λεκάνη μέχρι τον αστράγαλο και άφησέ τα εκεί για 10-20 λεπτά. Που και που αν θες κάνε ένα ελαφρύ μασάζ στις πατούσες σου για να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος και να νιώσεις ακόμα καλύτερα.

My tip: Μετά από το ποδόλουτρο, σκούπισε καλά τα πόδια σου με μία πετσέτα, προσέχοντας ιδιαίτερα τις μεσοδακτύλιες περιοχές. Δεν πρέπει να μένει υγρασία γιατί ευνοεί την εμφάνιση μυκήτων. Έπειτα πάρε μία γερή ποσότητα κρέμας ποδιών και άπλωσέ τη με κινήσεις μασάζ μέχρι να απορροφηθεί καλά. Έτσι τα πόδια σου θα είναι όχι μόνο ξεκούραστα αλλά και απαλά.

Πηγή

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Μην έχετε Δεδομένη τη Ζωή σας ούτε τους Ανθρώπους σας.
Μην έχετε Δεδομένη τη Ζωή σας ούτε τους Ανθρώπους σας.

Να προσέχετε τους εαυτούς σας! Να σας αγαπάτε !Να δίνετε μέχρι εκεί που μπορείτε, να μη νιώθετε...

Close