Συνταγή για Θρακιώτικη Βαρβάρα

Συνταγή για Θρακιώτικη Βαρβάρα

Υλικά:

  • 500 γρ. σιτάρι αποφλοιωμένο
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 χούφτα δαμάσκηνα ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 χούφτα βερίκοκα ή σύκα ξερά, κομμένα σε κύβους
  • 1 χούφτα σταφίδες
  • 3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ. καβουρδισμένο ελαφρά
  • 50 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • κανέλα και καρύδια για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά και μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ το σιτάρι σε νερό.Σουρώνουμε την επόμενη μέρα και το βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό που να το σκεπάζει και βράζουμε περίπου για 30 λεπτά ανακατεύοντας που και που ή μέχρι να μαλακώσουν οι σπόροι του σιταριού τελείως.Βράζουμε σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην σωθεί το νερό και προσθέτουμε επιπλέον αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος.Στο τέλος θέλουμε να έχει μείνει το στάρι βρασμένο και να υπάρχει και λίγο ζουμί ακόμα ώστε να το δέσει μετά το αλεύρι μας.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά συνεχώς περιμένοντας να βράσει και να δέσει η κρέμα.Θέλουμε η υφη της βαρβάρας να είναι σαν αραιή κρέμα ή σαν καλά χυλωμένο ριζότο

Σερβίρουμε σε ατομικά μπολάκια ή σε μεγάλο μπολ με σουσάμι, κανέλα και καρύδια

Πηγή

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Μαμά – παιδί : Δουλειά vs παιδί (και κάπου ανάμεσα οι τύψεις)
Μαμά – παιδί : Δουλειά vs παιδί (και κάπου ανάμεσα οι τύψεις)

"Ένα είναι το σίγουρο: το να είσαι μαμά και συγχρόνως εργαζόμενη, δεν είναι και το πιο...

Close