Γέμιση για τη Χριστουγεννιάτικη Γαλοπούλα με κιμά, ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά

Γέμιση για τη Χριστουγεννιάτικη Γαλοπούλα με κιμά, ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά

Υλικά  

  • 290 γρ. μπαγιάτικο ψωμί  
  • 230 γρ. συκωτάκια γαλοπούλας  
  • 230 γρ. μοσχαρίσιο κιμά  
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο  
  • 4 κλωνάρια σέλερι  
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο  
  • 2 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος  
  • 2 αυγά βραστά  
  • 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη  
  • 1 1/2 φλιτζ. σταφίδες  
  • 1 1/4 φλιτζ. καρυδόψιχα  
  • 2 κ.γλ. δεντρολίβανο τριμμένο  
  • 2 κ.γλ. ρίγανη  
  • 2 κ.γλ. θυμάρι τριμμένο  
  • 3 δαφνόφυλλα  
  • 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κ.γλ. ξηρό φασκόμηλο, 1 κ.γλ. ξηρή μαντζουράνα ½  κ.γλ. τριμμένο τζίντζερ, ½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο)  
  • αλάτι  
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

 

Eκτέλεση

Σε μπολ μουλιάζουμε το ψωμί και το αφήνουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το διαλύουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σε μέτρια θερμοκρασία, ζεματίζουμε για 8 λεπτά τα συκωτάκια πουλιών. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά τα ψιλοκόβουμε.

Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σωτάρουμε τον κιμά.

Στη συνέχεια, σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα συκωτάκια, τον κιμά, το σέλερι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα αυγά, την παρμεζάνα, τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε πολύ καλά. 

πηγή

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Εσείς ξέρετε να φτιάχνετε σπιτικά κρακεράκια τυριού;
Εσείς ξέρετε να φτιάχνετε σπιτικά κρακεράκια τυριού;

Υλικά: 125 γρ αλεύρι γ.ο.χ. 60 γρ βούτυρο παγωμένο 200 γρ τυρί τσένταρ τριμμένο 1 κγ...

Close