Προετοιμάσου για τα απρόοπτα του ρεβεγιόν -Πώς θα αφαιρέσεις τους 4 πιο συνηθισμένους λεκέδες

Προετοιμάσου για τα απρόοπτα του ρεβεγιόν -Πώς θα αφαιρέσεις τους 4 πιο συνηθισμένους λεκέδες

Ακόμα κι αν τη βραδιά του ρεβεγιόν τα έχεις όλα οργανωμένα μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια, τα απρόοπτα μπορεί να μην λείψουν.Το μεγάλο φαγοπότι, ο ξέφρενος χορός και το κέφι και η ένταση της βραδιάς μπορεί να φέρουν και απρόβλεπτα μικρο-ατυχήματα που βέβαια και αυτά είναι μες το «πρόγραμμα». Λεκέδες στα ρούχα, στα τραπεζομάντηλα, στο χαλί, στα έπιπλα ή οπουδήποτε αλλού από απότομες κινήσεις. H Debra Johnson, ειδική σε θέματα καθαριότητας του σπιτιού, έχει τον κατάλληλο τρόπο για τον καθαρισμό κάθε λεκέ. Ακόμα κι αν λεκιαστεί κάτι αγαπημένο σας, μην πανικοβάλλεστε. Ψυχραμία! Η βραδιά είναι δική σας και μην αφήσετε να επισκιαστεί από τέτοιες μικρο-αναποδιές! Άλλωστε για όλα υπάρχει λύση…

Λεκές από σοκολάτα:

Δεν νοείται ρεβεγιόν χωρίς κάτι σοκολατένιο ως επιδόρπιο. Έτσι υπάρχει πιθανότητα να πέσει λίγη σοκολάτα σε κάποιο ύφασμα και να το λεκιάσει. Η ειδικός συμβουλεύει να καθαρίσουμε την λεκιασμένη επιφάνεια με 1 κουταλιά της σούπας καθαριστικό πιατών και κρύο νερό, αλλά γρήγορα πριν προλάβει να «ποτίσει» ο λεκές.

Λεκές από καφέ:

Μετά το εορταστικό γεύμα, μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να προσφερθεί καφές – ιδίως αν μιλάμε για την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που γίνονται οικογενειακά τραπέζια τις μεσημεριανές ώρες-. Καθαρίστε την επιφάνεια με υγρό πιάτων, κρύο νερό και μια κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι.

Λεκές από κερί: 

Δύσκολος λεκές, αλλά πολύ πιθανόν να τον συναντήσουμε τις γιορτινές ημέρες. Βάλτε το ύφασμα στην κατάψυξη και στη συνέχεια ξύστε την επιφάνεια του λεκέ με κάτι αιχμηρό. Για την αφαίρεση των υπολειμμάτων του λεκέ πάρτε χαρτί κουζίνας και βάλτε το ένα κάτω και το άλλο πάνω από τον λεκέ. Έπειτα σιδερώστε σε χαμηλή θερμοκρασία. Το κερί που έχει απομείνει θα λιώσει και θα απορροφηθεί από το χαρτί.

Λεκές από κόκκινο κρασί: 

Συνήθως τον συναντούμε στο χαλί (αλλά και σε ρούχα). Το ξύδι φέρνει εξαιρετικό αποτέλεσμα στον καθαρισμό του λεκέ από κόκκινο κρασί. Πάνω από το ξύδι προσθέτουμε σόδα και περιμένουμε λίγα λεπτά μέχρι να απορροφηθεί από τον λεκέ. Εν συνεχεία, πλένουμε με υγρό απορρυπαντικό και ζεστό νερό

Πηγή

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
«Παραμυθένιες» λύσεις για αντιμετωπίσετε "μαγικά" τα παιδικά κρυολογήματα!
«Παραμυθένιες» λύσεις για αντιμετωπίσετε «μαγικά» τα παιδικά κρυολογήματα!

Ο χειμώνας δεν έρχεται συνήθως μόνος. Τα παιδιά ταλαιπωρούνται συχνά από κρυολογήματα και δυσκολεύονται να κοιμηθούν...

Close