Απολαυστικό γλυκάκι που τιμάται ιδιαίτερα την περίοδο της νηστείας,. Είναι πανεύκολο και η επιτυχία του δεδομένη… Δε μένει παρά να το δοκιμάσετε!
Υλικά:
- 4 φλ. Νερό
- 3 φλ. Ζάχαρη
- 2 φλ. Σιμιγδάλι χοντρό
- 1 φλ. Ηλιέλαιο
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- ξύλο κανέλλας
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού με το ξύλο κανέλλας.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε μέχρι να σκουρύνει.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι στην κατσαρόλα με το χαλβά και ανακατεύουμε για δέκα λεπτά περίπου, μέχρι να πήξει.
Μεταφέρουμε σε φόρμα κιαι αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει ξεφορμάρουμε.
Δείτε βήμα βήμα πώς να πετύχετε τον πιο λαχταριστό χαλβά σε λίγα μόλις λεπτά (VIDEO)
Αφήστε το σχόλιο σας