Σιμιγδαλένιος χαλβάς 1-2-3-4 με άρωμα πορτοκάλι

Σιμιγδαλένιος χαλβάς 1-2-3-4 με άρωμα πορτοκάλι

Απολαυστικό γλυκάκι που τιμάται ιδιαίτερα την περίοδο της νηστείας,. Είναι πανεύκολο και η επιτυχία του δεδομένη… Δε μένει παρά να το δοκιμάσετε!

 

Υλικά:

  • 4 φλ. Νερό
  • 3 φλ. Ζάχαρη
  • 2 φλ. Σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλ. Ηλιέλαιο
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  •  ξύλο κανέλλας

 

 Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού με το ξύλο κανέλλας.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε μέχρι να σκουρύνει.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι στην κατσαρόλα με το χαλβά και ανακατεύουμε για δέκα λεπτά περίπου, μέχρι να πήξει.

Μεταφέρουμε σε φόρμα κιαι αφήνουμε να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει ξεφορμάρουμε.

Δείτε βήμα βήμα πώς να πετύχετε τον πιο λαχταριστό χαλβά σε λίγα μόλις λεπτά (VIDEO)

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
6 Σημεία Αποθήκευσης που Ξεχνάτε ότι Έχετε στην Κουζίνα σας
6 Σημεία Αποθήκευσης που Ξεχνάτε ότι Έχετε στην Κουζίνα σας

Η έλλειψη αποθηκευτικών χώρων αποτελούν "πρόβλημα" για τις νοικοκυρές που δεν έχουν πού να βολέψουν το...

Close