Το δυσκολότερο δώρο -Στους γονείς τι παίρνεις; Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες ιδέες

Το δυσκολότερο δώρο -Στους γονείς τι παίρνεις; Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες ιδέες

Φτάνουν οι γιορτές κι εσείς αρχίζετε να γράφετε τη λίστα για τα δώρα. Κι ενώ  ξέρετε πολύ καλά τι να πάρετε στην κολλητή σας ή στον αγαπημένο σας, όταν φτάνετε στο κεφάλαιο «γονείς»,  τα πράγματα δυσκολεύουν.Πάλι θα χαρίσετε στον πατέρα σας πουλόβερ, ή κασκόλ; Πόσα  μαντήλια πια χρειάζεται η αγαπημένη σας μανούλα;   Είμαι σίγουρη πως μέσα στα χρόνια έχετε εξαντλήσει τα πάντα: ρούχα,  κολόνιες, αξεσουάρ, οπότε μήπως φέτος ήρθε η ώρα να πρωτοτυπήσετε; Μπορείτε βέβαια πάντα να  τους ρωτήσετε τι χρειάζονται, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα σας πουν  «τίποτα,  εσύ  να είσαι  καλά, παιδί μου».Οπότε το καλύτερο είναι να σκεφτείτε πράγματα που δεν θα τους φέρει κανένας άλλος, αλλά θα τους χαροποιούσαν, ή θα τους έδιναν  την ευκαιρία να ανακαλύψουν κάτι που μέχρι πρότινος δεν ήξεραν.

Μια οικονομική λύση είναι να τους κάνετε δώρο μια έξοδο σε ένα εστιατόριο. Υπάρχουν στο ίντερνετ εταιρείες, απ’  όπου μπορείτε  να αγοράσετε δωροεπιταγές και να τις στείλετε ηλεκτρονικά. Αν πάλι οι γονείς σας δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, τυπώστε την εσείς και δώστε την σε έναν ωραίο φάκελο. Θα περάσουν όμορφα και θα το ευχαριστηθούν.  Μπορείτε  να βρείτε πολύ καλές τιμές- από σαράντα ευρώ για δύο άτομα.

Αν διαθέτετε μεγαλύτερο budget, υπάρχουν καλές ευκαιρίες για εκδρομές σε τουριστικά γραφεία.Αρκεί οι γονείς  σας να είναι ταξιδιωτικοί τύποι. Αν μάλιστα έχουν βγει στη σύνταξη και μπορούν ανά πάση ώρα και στιγμή να κάνουν χρήση του δώρου σας, μπορείτε να πετύχετε πολύ καλά πακέτα τις λεγόμενες «νεκρές» περιόδους. Δοκιμάστε προορισμούς στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια,  που είναι οικονομικοί κι έχουν ενδιαφέρον, όπως για παράδειγμα, το Βελιγράδι, ή το Βουκουρέστι.  Εναλλακτικά,  μπορείτε να τους προσφέρετε αεροπορικά εισιτήρια. Κάποιες εταιρείες έχουν ναύλους  ακόμα και με 20-30 ευρώ.  Έτσι θα τους δώσετε τη δυνατότητα να ξεσκάσουν  και να αποκτήσουν μια ωραία εμπειρία.

Αν οι γονείς σας είναι φιλότεχνοι, μπορείτε να  τους αγοράσετε εισιτήρια για το θέατρο, ή κάποια συναυλία του γούστου τους,  και να τους τα προσφέρετε. Είναι πολύ εύκολο, αρκετά οικονομικό σε σχέση με οτιδήποτε άλλο και ψυχαγωγικό. Πολλά θέατρα δε έχουν εισιτήρια της τάξης των 10-15 ευρώ, οπότε συμφέρει.

Ένα δώρο που εκτιμούν πολύ οι μαμάδες είναι οι επιταγές για σπα, περιποίηση  προσώπου, ή μασάζ. Μπορείτε να τις βρείτε σε μεγάλα ξενοδοχεία  και οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με το τι θα επιλέξετε. Προσέξτε και  διαλέξτε ένα μέρος που να είναι κοντά στον τόπο κατοικίας τους, γιατί το πιθανότερο είναι πως  το δώρο σας θα πάει χαμένο, αν πρέπει να ξενιτευτούν.  Τα ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά σε μετρό, ή είναι εύκολα προσβάσιμα με συγκοινωνίες,  ενδείκνυνται περισσότερο.

Αν οι γονείς σας πια έχουν τόσο ελεύθερο χρόνο που δεν ξέρουν τι να τον κάνουν, κάντε τους δώρο μια συνδρομή σε ένα γυμναστήριο, ένα μάθημα ζωγραφικής ή κεραμικής, κατασκευής κοσμημάτων, ή ανακαλύψτε μια δραστηριότητα που τους ενδιαφέρει.  Δείτε τι επιλογές υπάρχουν στη γειτονιά που μένουν. Συνήθως όλοι οι δήμοι έχουν εργαστήρια και αν ψάξετε θα βρείτε κάτι, που θα τους ξεκουνήσει από το σπίτι και θα τους κάνει δημιουργικούς.

Αν πάλι έχετε διαπιστώσει ότι τελευταία εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την τεχνολογία και έχετε την οικονομική άνεση,  πάρτε τους ένα ipad. Είναι χρήσιμο, θα τους απασχολήσει ώρες ατελείωτες και θα σας ευγνωμονούν. Αν δεν μπορείτε να το αγοράσετε μόνοι σας κι έχετε  αδέρφια,  μοιραστείτε τα έξοδα, γιατί πραγματικά είναι ένα δώρο που οι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι λατρεύουν. Τους κάνει να νιώθουν ακόμα νέοι.

Φυσικά τα βιβλία είναι πάντα μια  ασφαλής επιλογή. Όμως ρίξτε πρώτα μια ματιά στη βιβλιοθήκη τους, για να μην χρειαστεί να τρέχετε για αλλαγές.  Όταν επιλέγετε ένα βιβλίο για να το κάνετε δώρο, μην σκέφτεστε τι αρέσει σ ‘ εσάς, αλλά θυμηθείτε τι προτιμούν εκείνοι. Αν πάλι δεν έχετε ιδέα για τα γούστα τους, όταν θα βρεθείτε στο πατρικό σας, δείτε τι τίτλοι κυκλοφορούν και κινηθείτε αναλόγως.

Σε περίπτωση που  ο προϋπολογισμός  σας είναι πολύ μικρός, μην στενοχωριέστε. Μπορείτε να φτιάξετε κάτι με τα χεράκια σας, ένα άλμπουμ, για παράδειγμα, με φωτογραφίες από όλες τις περιόδους της ζωής σας μαζί τους.  Οι γονείς σας θα συγκινηθούν, γιατί θα τους ξυπνήσετε αναμνήσεις και θα εκτιμήσουν τη χειρονομία σας και το χρόνο που αφιερώσατε γι’ αυτούς.  Αν μάλιστα έχετε παιδιά, μπορείτε να  τα βάλετε να τους ζωγραφίσουν ή να κάνουν  κατασκευές. Θα λατρέψουν ό,τι κι αν προέρχεται από τα  εγγονάκια τους.

Πηγή

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Αυτά είναι τα 20 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις την καλύτερη ΜΑΜΑ του κόσμου!
Αυτά είναι τα 20 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις την καλύτερη ΜΑΜΑ του κόσμου!

H γυναίκα αυτή έκανε τα πάντα για ‘σένα. Αφιέρωσε τον προσωπικό της χρόνο, έκανε ένα σωρό...

Close