Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!

Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο χτένι κομμένο σε κύβους ή όποιο άλλο κομμάτι κρέατος θέλετε

4 κ. σούπας αλεύρι

4 κ. σούπας ελαιόλαδο

150 γρ. μπέικον

250 γρ. μανιτάρια

2 κρεμμύδια

1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά ή 1 κ. γλυκού πολτό σκόρδου

2 κοτσάνια σέλερι

2 καρότα

1 πιπεριά φλωρίνης

2 και 1/2 φλ. ζωμό βοδινού

1 και 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί

3 δαφνόφυλλα

Αλάτι και πιπέρι

1 φύλλο σφολιάτας

1 αυγό για την επάλειψη της σφολιάτας

 

Εκτέλεση:

Πασπαλίζουμε το κρέας με τις 3 από τις 4 κ. σούπας αλεύρι. Καλύπτουμε το κρέας με το αλεύρι και τινάζουμε το περίσσιο.

Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!
Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρει χρώμα εξωτερικά. Το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!
Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!

Κόβουμε κομματάκια το μπέικον και το σοτάρουμε στο ίδιο λάδι. Το βγάζουμε και το αφήνουμε κι αυτό στην άκρη.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία. Τα σοτάρουμε και τα αφήνουμε κι αυτά στην άκρη.

Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!
Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα κρεμμύδια, τα καρότα και την πιπεριά.Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και στην συνέχεια τα καρότα και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.

Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!
Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!
Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!
Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!

Προσθέτουμε το σέλερι ψιλοκομμένο και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το κρασί να βράσει 5 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ του.

Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!
Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!

Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το κρέας μαζί με το μπέικον, τα μανιτάρια και τα λαχανικά. Ρίχνουμε το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν το φαγητό γίνει στην κατσαρόλα, τότε στην πορεία θα χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νεράκι. Στην χύτρα δεν θα χρειαστεί και θα είναι έτοιμο σε 35 λεπτά.

Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!
Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!

Όταν το κρέας μαλακώσει, σ΄ένα μπολ βάζουμε την τέταρτη κ. σούπας αλεύρι που κρατήσαμε πριν και προσθέτουμε λίγο από το ζουμάκι μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί το αλεύρι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!
Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!

Να πάρει μια βράση για να δέσει η σάλτσα και το κατεβάζουμε. Το αφήνουμε οπωσδήποτε να κρυώσει γιατί αν μπει η σφολιάτα πάνω στο ζεστό κρέας θα λιώσει.Αυτό βέβαια είναι πολύ βολικό γιατί έχουμε έτοιμο το κρέας από νωρίς και μένει μόνο να το ψήσουμε με την σφολιάτα τελευταία στιγμή.

Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!
Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!

Όταν έρθει το φαγητό μας σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε σ΄ένα πυρέξ ή σ΄ένα όμορφο κεραμικό ταψάκι και το καλύπτουμε με την σφολιάτα. Πατάμε καλά για να κολλήσει η σφολιάτα γύρω γύρω και κόβουμε το ζυμάρι που περισσεύει.

Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!
Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!

Μ΄αυτό το ζυμάρι και με την βοήθεια χριστουγεννιάτικων κουπ πατ κόβουμε διάφορα σχήματα και κάνουμε τις τσαχπινιές μας, φαντασία να υπάρχει Υγραίνουμε λίγο με νεράκι το κάτω μέρος των κομματιών της ζύμης και τα κολλάμε στην σφολιάτα. Χτυπάμε ένα αυγό αραιωμένο με μία κ. σούπας νερό και αλείφουμε την επιφάνεια. Αυτά τα κόκκινα πιπέρια είναι πολύ εξυπηρετικά σαν μπαλίτσες στα ελατάκια. Αν έχετε, βάλτε μερικά.

Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!
Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Το φαγητό όπως το βάλουμε μέσα πριν το σκεπάσουμε, έτσι ακριβώς θα βγει και μετά το ψήσιμο γιατί δεν χάνει από πουθενά τα υγρά του, οπότε δεν χρειάζεται η προσθήκη έξτρα νερού κατά το ψήσιμο.

Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!
Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!
Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!
Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!
Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!
Κρασάτο Μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα, ψημένο κάτω από τραγανή Σφολιάτα!

Πηγή

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Μαλακά ψωμάκια για χάμπουργκερ (βήμα βήμα)
Μαλακά ψωμάκια για χάμπουργκερ (βήμα βήμα)

Υλικά: 1,5 φλ. χλιαρό γάλα 1 αυγό 4 κ. σούπας βούτυρο (60 γρ.) 2 κ. σούπας...

Close