Παραδοσιακή Μικρασιάτικη φανουρόπιτα σούπερ αρωματική!

Παραδοσιακή Μικρασιάτικη φανουρόπιτα σούπερ αρωματική!

Υλικά:

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλάκια ξύσμα από φλούδα λεμονιού
  • 2 κουταλάκια baking powder ή 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 2 κουταλάκια κανέλα αλεσμένη
  • ¼ κουταλάκι αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • ¼ κουταλάκι αλεσμένα γαρύφαλλα
  • 150 γρ. σταφίδες ξανθές

 

Εκτέλεση:

1. Στρώνουμε τη βάση ενός στρογγυλού ταψιού με λαδόχαρτο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

2. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα λεμονιού, το baking powder, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τα γαρύφαλλα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

3. Ανακατεύουμε μέσα στο μίγμα με ένα κουτάλι τις σταφίδες.

4. Αδειάζουμε το μίγμα στο έτοιμο ταψί και ψήνουμε την πίτα για 40 λεπτά.

Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει εντελώς πριν τη βγάλουμε από το ταψί. Στο τέλος πασπαλίζουμε προαιρετικά με άχνη ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!!

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Αφράτο και τραγανό τυρόψωμο βήμα βήμα!
Αφράτο και τραγανό τυρόψωμο βήμα βήμα!

Υλικά: 800 γρ. αλεύρι 2 φακελάκια ξηρή μαγιά (15 γρ.) 1/2 κ.γλυκού αλάτι 1/2 κιλό φέτα Ελαιόλαδο...

Close