Η κολλητή μας είναι η καλύτερη αισθητικός, σεφ και ψυχολόγος!

Η κολλητή μας είναι η καλύτερη αισθητικός, σεφ και ψυχολόγος!

Μία απ’ τις αναρίθμητες πίκρες που μας ποτίζει η ζωή, είναι ότι όσο τα χρόνια περνούν, οι φίλοι μειώνονται. Μεγαλώνοντας, ο κύκλος των φίλων μικραίνει και μαθαίνεις να ζεις και να αγαπάς έναν, δύο, τρεις ανθρώπους που πλέον είναι οικογένεια. Απ’ τους στενούς κι αγαπημένους φίλους, διαλέξαμε να πανηγυρίσουμε την κολλητή φίλη. Τη γυναίκα που βρίσκεται στην ζωή σχεδόν κάθε γυναίκας κι ισοδυναμεί με αδερφή. Η κολλητή φίλη, αυτή που λογίζεται ως αδερφή, είναι συνήθως η πιο παλιά. Έχει ριζώσει στην καρδιά και στη ζωή μας απ’ όταν ήμασταν μπουμπουκάκια, μικρά τριανταφυλλένια κοριτσάκια κι έκτοτε παρέμεινε η ομορφότερη σταθερά της ζωής μας.

Η κολλητή φίλη είναι για πολλές γυναίκες συνδεδεμένη με την παιδική ηλικία. Με μπουγέλα, με κοπάνες για να παίξετε αμπάριζα ή λάστιχο στον πίσω δρόμο του σχολείου, και με την απαραίτητη κι από ένα σημείο προβλέψιμη –για τις μαμάδες– «κάλυψη» για να ζήσεις τον εφηβικό σου έρωτα. Την έχεις δει και σ’ έχει δει να μεγαλώνεις και να γίνεσαι από παχουλό κοριτσάκι του Δημοτικού, τσαχπίνα έφηβη κι ώριμη γυναίκα. Οι ζωές σας είναι παράλληλες κι οι αναμνήσεις σας κοινές. Κι αυτό την καθιστά οικογένεια.

Ακόμα κι οι καλύτεροι άνθρωποι –αν κάποιοι ανάμεσά μας είναι «καλύτεροι» από τους άλλους– έχουν σκοτεινές σκέψεις και κατάμαυρες ημέρες. Όλοι έχουμε κάνει επιλογές για τις οποίες ντρεπόμαστε, όλοι έχουμε υπάρξει κουτσομπόληδες, εγωιστές και λάθος με ένα κάρο τρόπους. Κάθε άσχημη περίοδος και βασανιστική σκέψη βρίσκει το δρόμο προς τη λήθη όταν δυο φίλες συναντιούνται για να πιουν μια κούπα  ζεστό καφέ και να μιλήσουν η μία στην άλλη με την τρομακτική ειλικρίνεια που χαρακτηρίζει τις αληθινές φιλίες. Πραγματικές φίλες είναι αυτές που θα προσβάλλουν, θα μειώσουν και θα βρίσουν η μία την άλλη. Γιατί αυτά συμβαίνουν στις οικογένειες, γιατί αυτά τα ταρακουνήματα γίνονται απόαγάπη.

Ώσπου φτάνει η στιγμή που πρέπει να αναλάβουμε δράση. Ένα μήνυμα με θέμα: «SOS απάντα», είναι πάντα πιο σημαντικό από αυτό που κάνεις τη στιγμή που το διαβάζεις. Παγώνεις τη δική σου στιγμή κι αφοσιώνεσαι ψυχή τε και σώματι!Ο λόγος που εξέπεμψε sos, μπορεί αυτόματα να σε μεταμορφώσει σε ενδυματολόγο, σε κομμωτή, σε μανικιουρίστα, σκεπτόμενη όλα τα tips που έχεις δει και νόμιζες ότι τα είχες ξεχάσει κι εσύ η ίδια,  και φυσικά σε ψυχολόγο! Θα της μαγειρέψεις όταν πεινάσει και θα τη βάλεις να φάει με το ζόρι όταν δεν κατεβαίνει μπουκιά. Είναι η στιγμή, που όπου κι αν είσαι, αποχωρείς λίγο απ’ την παρέα σου για να την ακούσεις.Να ακούσεις το άγχος της, τη στεναχώρια της, την ταραχή της, αλλά και την ευτυχία της. Για όλα τα παραπάνω θα σου μιλήσει σε λιγότερο από ένα λεπτό. Δε θες πάρα πολύ χρόνο για να καταλάβεις έτσι κι αλλιώς. Κι επειδή ακριβώς καταλαβαίνεις, ξέρεις ότι θα πάρουν μορφή όλα όσα της απάντησες. Γιατί θα σε ακούσει. Θα σε εμπιστευτεί.

Και φυσικά και δεν ακούς πάντα αυτό που θα ήθελες να ακούσεις. Έχεις δίπλα σου τον πιο σκληρό κριτή κι έναν δίκαιο παρατηρητή της ζωής και των επιλογών σου. Όταν οι υπόλοιποι δε θα απαντήσουν και θα ανασηκώσουν αδιάφορα τους ώμους τους, η καλύτερή σου φίλη θα γίνει έξαλλη και θα τα ακούσεις καθόλου όμορφα μεν, αλλά με πολλή αγάπη να υποβόσκει δε, προκειμένου να σε επαναφέρει στην τάξη!Είναι εκείνοι οι ατελείωτοι καφέδες και τα ακόμη πιο ατελείωτα τηλεφωνήματά σας, που έχουν λύσει τα μικρότερα και τα μεγαλύτερα ζητήματα κι έχει πραγματοποιηθεί η οικονομικότερη μα καλύτερη ψυχοθεραπεία. Κι όσο κι αν κρίνεις τον τρόπο με τον οποίο δένονται οι γυναίκες μεταξύ τους, εκείνες εξελίσσονται και μεγαλώνουν μέσα στη σχέση τους. Κι εσύ ξέρεις ότι ούτε εκείνη είναι τέλεια. Αλλά την αγαπάς και σ’ αγαπάει, τη στηρίζεις και σε στηρίζει, ακόμη κι όταν συνειδητοποιείτε ότι είστε δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, που έχουν μάλλον πολλά περισσότερα ελαττώματα παρά προτερήματα. Αλλά αυτά συμβαίνουν στις οικογένειες….

Πηγή: pillowfights

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Πώς θα ήταν το κρυστάλλινο γοβάκι της σταχτοπούτας αν το σχεδίαζε ο Christian Louboutin;
Πώς θα ήταν το κρυστάλλινο γοβάκι της σταχτοπούτας αν το σχεδίαζε ο Christian Louboutin;

Τα παπούτσια επώνυμων σχεδιαστών αποτελούν αντικείμενο πόθου για πολλές γυναίκες.Η Griz και ο Norm Lemay, ένα...

Close