Τουλουμπάκια να φτιάχνεις ξέρεις;

Τουλουμπάκια να φτιάχνεις ξέρεις;

Υλικά:

Ζύμη

  • 60 γραμμάρια 
  • Σιμιγδάλι ψιλό
  • 120 γραμμάρια Αλεύρι
  • 110 γραμμάρια Βούτυρο
  • 230 ml Νερό
  • Αυγά
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού Αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού Ζάχαρη
  • Αρκετό Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Σιρόπι

  • 600 γραμμάρια Ζάχαρη
  • 350 ml Νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας Μέλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού Χυμό λεμονιού
  • 1 στικ Κανέλα

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι.

Μόλις πάρει μία βράση και λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε με μιας το αλεύρι και το σιμιγδάλι.Ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα.Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει 6 με 7 λεπτά.Κατόπιν προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ολόκληρα και ανακατεύουμε μέχρι να αφομοιωθούν στη ζύμη. Η ζύμη που θα προκύψει πρέπει να είναι λεία, σφιχτή και να μην κολλάει. Αφήνουμε στην άκρη τη ζύμη να κρυώσει και τη βάζουμε σε κορνέ. Χρησιμοποιούμε το στόμιο με τα δοντάκια το μεγάλο.

Βάζουμε το λάδι σε ένα κατσαρόλακι να κάψει και μόλις κάψει χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Θέλουμε η θερμοκρασία λαδιού να είναι 180 βαθμοί αν έχετε ένα θερμόμετρο.

Πιέζουμε το μίγμα μέσα από το κορνέ και βγάζουμε <<μπαστουνάκια>> 5 εκ. μήκους περίπου. Κρατάμε το κορνέ με το αριστερό χέρι πάνω από το τηγάνι και με το δεξί κόβετε την άκρη της ζύμης με τη βοήθεια ενός μαχαιριού το οποίο βρέχουμε κάθε φορά για να μην κολλάει η ζύμη πάνω του και να έχουν ωραίο σχήμα τα τουλουμπάκια μας. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν σε μέτρια φωτιά.

Βουτάτε τα τουλουμπάκια ζεστά στο κρύο σιρόπι. Τα αφήνουμε ανακατεύοντας απαλά για 1-2 λεπτά για να τραβήξουν σιρόπι και τα ακουμπάμε σε σχάρα για να στραγγίξουν τα πολλά σιρόπια. 

Πηγή: akispetretzikis

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Ενώ εσύ κοιμάσαι, αυτά τα προϊόντα κάνουν θαύματα!
Ενώ εσύ κοιμάσαι, αυτά τα προϊόντα κάνουν θαύματα!

Κάθε φορά που το πρόγραμμά σου είναι κάπως φορτωμένο και δεν έχεις αρκετό χρόνο για να...

Close