Πότε γεννιούνται οι… αριστερόχειρες;!

Πότε γεννιούνται οι… αριστερόχειρες;!

Ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης υποστηρίζουν ότι οι αριστερόχειρες γεννιούνται κατά πλειοψηφία μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο.Για τις ανάγκες της μελέτης τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύονται στο περιοδικό «Cortex», μελέτησαν 13.000 ενήλικες.Από αυτούς το 7, 5% των γυναικών και το 8,8% των ανδρών ήταν αριστερόχειρες.

Όπως διαπίστωσαν, τα αγόρια που γεννιούνται το χειμώνα είναι πιο πιθανό να είναι αριστερόχειρες από εκείνα που έχουν γεννηθεί το καλοκαίρι.Συγκεκριμένα, μεταξύ των ανδρών, σε ένα μηνιαίο μέσο όρο, 8,2% των αριστερόχειρων είχαν γεννηθεί κατά τη διάρκεια της περιόδου από τον Φεβρουάριο έως τον Οκτώβριο. Ωστόσο, κατά τη χρονική περίοδο από το Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στο 10,5%.

Πλέον, οι ερευνητές πιστεύουν ότι η έκθεση ενός εμβρύου σε υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, ενώ βρίσκεται στη μήτρα, αυξάνει τις πιθανότητές του να είναι αριστερόχειρας.Το φως της ημέρας μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα τεστοστερόνης, με αποτέλεσμα τα αγοράκια που γεννήθηκαν το χειμώνα να ήταν σε εμβρυακό στάδιο κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού που η μέρα είναι μεγαλύτερη.

Το αποτέλεσμα αυτό εξηγείται για τους άνδρες, αλλά όχι στις γυναίκες, επειδή οι ανδρικοί εγκέφαλοι εκτίθενται σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης από ότι οι θηλυκοί εγκέφαλοι κατά τη διάρκεια της προγεννητικής ανάπτυξης.

Πηγή: babyradio.gr

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Φανταστικές εφευρέσεις για να κάνουν τη ζωή των γονιών πολύ πιο άνετη
Φανταστικές εφευρέσεις για να κάνουν τη ζωή των γονιών πολύ πιο άνετη

Οι σχεδιαστές είναι μια δημιουργική ομάδα ανθρώπων. Έρχονται με όλο και πιο έξυπνες ιδέες για να...

Close