Υλικά
χυμό από 4 λεμόνια
φλούδες από 2 λεμόνια
4 – 4½ κουτ. σούπας γεμάτες ζάχαρη
¾ φλυτζ. τσαγιού νερό
330 ml σόδα (ανθρακούχο νερό) παγωμένη
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα δύο λεμόνια, προσέχοντας να μην παίρνουμε το άσπρο της φλούδας γιατί πικρίζει, παρά μόνο το κίτρινο.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τις φλούδες λεμονιού, το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και όταν πάρει βράση, σταματάμε το ανακάτεμα και σιγοβράζουμε, για 5′.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Βάζουμε τη λεμονάδα στο ψυγείο και την αφήνουμε να παγώσει καλά.
Όταν είναι να τη σερβίρουμε τη μεταφέρουμε σε μια κανάτα, ρίχνουμε μέσα, την παγωμένη σόδα, παγάκια και δυο φέτες λεμονιού.
Στην υγειά σας!
Αφήστε το σχόλιο σας