Πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψεις για δώρο γάμου;

Πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψεις για δώρο γάμου;

Λαμβάνεις, λοιπόν, το προσκλητήριο γάμου. Αφού χαρείς με τη χαρά τους και σκεφτείς τι ρούχο θα βάλεις, το επόμενο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σου είναι ένα: τι θα κάνεις πάλι με το θέμα του δώρου. Συγκεκριμένα, πόσα χρήματα είναι σωστό να διαθέσεις.

Ας αρχίσουμε από όσα έχουμε δεδομένα. Έρευνα που πραγματοποίησε το RetailMeNot κατέγραψε πόσα χρήματα προτίθενται να δαπανήσουν οι φετινοί καλεσμένοι σε γάμους. Τα ποσά έχουν ως εξής: 170 ευρώ για το γάμο αδερφού/αδερφής, 140 ευρώ για τον/την καλύτερο/η φίλο/η, 55 ευρώ για τον συνάδελφο και 40 ευρώ για γνωστό.Επειδή, όμως, εμείς ζούμε στην Ελλάδα του βασικού μισθού των 510 ευρώ, είπαμε με βάση τα όσα διαπίστωσε η εν λόγω έρευνα να κάνουμε μια προσαρμοσμένη λίστα.Να, λοιπόν, πόσα πρέπει να δώσεις:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ/ΑΔΕΡΦΗ

Τι, θέλει και δώρο; Δεν φτάνει η αγάπη σου; Α, ναι υπάρχει και το έτερον ήμισυ. Καλώς, πρέπει κάτι να δωρίσεις, για να δείξεις ότι είσαι σωστή αδερφή. Το καλό σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι μάλλον είναι πασίγνωστο πόσα λεφτά μπαινοβγαίνουν στην τσέπη σου κάθε μήνα άρα δεν μπορείς ούτε να τσιγκουνευτείς, ούτε να κάνεις υπερβολές! Θα προτείναμε ένα 20% του εισοδήματος σου, εκτός και αν δεν έχεις εισόδημα οπότε θα πρέπει να πάρεις δανεικά από τους γονείς σου.

ΓΙΑ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΚΟΛΛΗΤΟ/ΚΟΛΛΗΤΗ

Επειδή μπορεί τα λεφτά για μπάτσελορ πάρτι με γυμνά αγόρια να κοστίσει κάτι παραπάνω, περιορίσου σε ένα δώρο που ξέρεις ότι θα του/της αρέσει αλλά δε θα σου κοστίσει μια περιουσία. Με κάτι γρήγορους υπολογισμούς από εμένα που δεν ήμουν ποτέ καλή στα μαθηματικά, περίπου 100 ευρώ για δώρο είναι μια χαρά. Άλλωστε, κανένας σωστός φίλος δε θέλει να φαλιρίσεις επειδή ήθελες να είσαι τυπικούρα. Ειλικρίνεια πάνω απ’ όλα.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

Αν είναι αυτός που σιχαίνεσαι με όλη σου την ψυχή, τότε τι θα έλεγες να του στείλεις κάτι που δε μυρίζει καθόλου ωραία ή ένα φακελάκι με χρυσόσκονη; Έλα αστειευόμαστε. Δείξε χαρακτήρα και πάρε κάτι από τη λίστα δώρων που έχει ή ένα τυπικό δωράκι. 40 ευρώ καλά είναι, εκτός και αν πρόκειται για συνάδελφο που είστε πολύ καλοί φίλοι, τότε του φτάνει που είσαι εκεί σε μια από τις πιο σημαντικές μέρες της ζωής του (ούτε καν, καν’ τα 50).

ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ

Ξέρουμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ πιθανό όχι μόνο να βαριέσαι να διαλέξεις δώρο, αλλά και να πας στον ίδιο τον γάμο. Όμως, τι να κάνουμε, κοινωνικές υποχρεώσεις. Για δώρο μπορεί να τη βγάλεις καθαρή και με ένα τριαντάρι ευρώ ενώ σε αυτή την περίπτωση, πες ναι και στα χειροποίητα (aka DIY) που δε μπορεί να γίνει αλλαγή εύκολα και είναι μοναδικά. Έχουν δηλαδή προστιθέμενη αξία (ναι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν επιχείρημα, στην ευχετήρια κάρτα).

ΕΥΡΥΤΕΡΑ

Φρόντισε να διατηρήσεις τις ισορροπίες. Σε κανένα ζευγάρι – ακόμα και στο πιο κουλ – δεν αρέσει να πάρεις για δώρο μια κορνίζα 10 ευρώ πλαστική από τα ΙΚΕΑ αλλά επίσης σε πολλά ζευγάρια δε θα αρέσει να ξοδέψεις 300 ευρώ για δώρο, γιατί θα σου έχουν υποχρέωση. Επίσης, τα φακελάκια ξέρουμε ότι σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση, όμως ειδικά στις δύο τελευταίες περιπτώσεις μάλλον δε θα φέρουν το ζευγάρι σε ευχάριστη θέση.

Πηγή: ladylike

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
13 τηλεπαιχνίδια που αποκλείεται να μην έβλεπες στα 90`s-00`s
13 τηλεπαιχνίδια που αποκλείεται να μην έβλεπες στα 90`s-00`s

Λίγο πριν τη νέα εποχή της ιδιωτικής τηλεόρασης, θυμόμαστε 13 all time classic τηλεπαιχνίδια. Η εγχώρια...

Close