Το ήξερες; Γιατί τα κουμπιά στα αντρικά και τα γυναικεία πουκάμισα είναι σε αντίθετες πλευρές;

Το ήξερες; Γιατί τα κουμπιά στα αντρικά και τα γυναικεία πουκάμισα είναι σε αντίθετες πλευρές;

Όποιος έχει φορέσει έστω και μια φορά στην ζωή του πουκάμισο θα έχει παρατηρήσει, ότι τα κουμπιά βρίσκονται σε διαφορετική πλευρά, ανάλογα με το αν πρόκειται για αντρικό ή γυναικείο πουκάμισο. Οι περισσότεροι μπορεί να μην έχουν αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα εξήγηση. Όπως αποδεικνύεται, τα διαφορετικά στυλ στα κουμπιά χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα, όταν άρχιζαν να εμφανίζονται και θεωρούνταν είδος πολυτελείας.

Δεδομένου ότι οι άντρες ήταν οι πρώτοι που άρχιζαν να φορούν πουκάμισα, ήταν λογικό να τοποθετηθούν στην δεξιά πλευρά αφού οι περισσότεροι άνθρωποι είναι δεξιόχειρες και χρησιμοποιούν περισσότερο το χέρι εκείνο και το αριστερό χέρι ως βοηθητικό.Όταν ήρθε η στιγμή να τοποθετηθούν τα κουμπιά στα γυναικεία ενδύματα η λογική που ακολούθησαν οι κατασκευαστές ήταν η εξής. Οι αριστοκράτισσες που είχαν την τύχη να έχουν τα ρούχα τους κουμπιά, που ήταν και σημάδι πλούτου, δεν ντύνονταν ποτέ μόνες τους, αλλά είχαν υπηρέτριες που τις βοηθούσαν σε αυτό το δύσκολο έργο. Με αυτή την σκέψη, τα κουμπιά στα γυναικεία ενδύματα τοποθετούνταν στην αριστερή πλευρά των ρούχων, ώστε να διευκολύνουν τις προσωπικές βοηθούς των γυναικών υψηλής κοινωνίας να της ντύσουν και να τις ξεντύσουν.

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Δείτε σε ένα εκπληκτικό βίντεο πώς φτιάχνονται τα γλυκά μπαστουνάκια των Χριστουγέννων
Δείτε σε ένα εκπληκτικό βίντεο πώς φτιάχνονται τα γλυκά μπαστουνάκια των Χριστουγέννων

Άφθονη ζάχαρη και πολλά μηχανήματα! Δείτε την μαγική διαδικασία που… ακολουθείται για την δημιουργία του χαρακτηριστικού...

Close