Για όνομα του παιδιού: γονείς και παππούδες σε παράκρουση!

Για όνομα του παιδιού: γονείς και παππούδες σε παράκρουση!

 «500 φορές τη μέρα ακούω και διαβάζω τα ίδια πράγματα. Δεν έχει σημασία το μωράκι να είναι γερό. Ούτε οι γονείς του και προ πάντων αγαπημένοι. Ούτε οι στιγμές μαζί του έχουν σημασία, η χαρά να γίνεσαι παππούς ή γιαγιά, όχι!

Σημασία έχει αν θα το λένε Μήτσο, Κώστα, Μαρία. Αν θα βγει το όνομα της άλλης πεθεράς που δεν έδωσε τόσα λεφτά όσα έδωσες εσύ για το ξεκίνημα των παιδιών σου και ορίστε το ευχαριστώ. Αν θα το λένε όπως λένε κι εσένα που θα κλείσεις τα μάτια σου και δε θα ακούσεις το όνομά σου. Σημασία έχεις εσύ. Ποιος το υπολογίζει το μωρό;!

Στην Ελλάδα γίνονται απίστευτες ίντριγκες για το όνομα του παιδιού με το πρόσχημα της παράδοσης… Και πρόσχημα γιατί το θέμα κατά βάθος δεν είναι το όνομα…

Είναι που στην Ελλάδα απαγορεύεται σαν γονιός να δίνεις το όνομα που θες για το παιδί σου.

Είναι που στην Ελλάδα απαγορεύεται σαν γονιός να αποφασίζεις εσύ για το παιδί σου.

Είναι που σαν παιδί δεν επιβλήθηκες ποτέ στους γονείς σου, είναι απλά σημάδι της υποταγής σου.

Είναι που «αν δε φας το φαγητό σου δε θα βγεις έξω να παίξεις», που άκουγες στα 5 σου, γίνεται «αν δε βγάλεις το όνομά μου στο παιδί, δε θα σου το κρατάω» που ακούς στα 35 σου.

Είναι που κατά βάθος δεν είσαι ικανός/ή να αποφασίσεις με τη γυναίκα/άνδρα σου ή μόνος/η σου για το τι όνομα θα έχει το παιδί σου, χωρίς την έγκριση των γονιών ή των πεθερικών σου, γιατί άλλωστε ποτέ δεν έκανες κάτι χωρίς την έγκρισή τους.

Είναι και αυτή η πολυκατοικία που μένετε αυτοί στο ισόγειο κι εσύ στον πρώτο και δε θες κάθε μέρα να βλέπεις μούτρα.

Είναι που μόλις επιστρέψεις στη δουλειά ελπίζεις ότι θα σου κρατάνε το παιδί και που αν δε το βγάλεις το όνομα φοβάσαι ότι θα αρνηθούν.

Είναι που δεν σκέφτεται κανείς ότι μπορεί να περνάς την απόλυτη «κρισάρα» στο γάμο σου και να σκέφτεσαι ακόμη και να χωρίσεις και αντί να ασχολείσαι με το πώς θα σταθείς στα πόδια σου ασχολείσαι με το πώς θα πεις το παιδί.»

Πόσοι γονείς δεν έχουν κάνει αυτές τις σκέψεις βιώνοντας τη σύγκρουση μέσα στην οικογένεια με αφορμή το πιο ευχάριστο γεγονός, τον ερχομό του παιδιού τους.  Ωστόσο, πολλές φορές η επιλογή του ονόματος εκφράζει μια βαθύτερη αντίθεση ανάμεσα στα ζευγάρια, ως προς το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας σας συνολικά το θέμα της οικογένειας και της θέσης του καθενός μέσα σ’ αυτήν.

Σε αυτήν την περίπτωση, μάλιστα, όποιο όνομα κι αν τελικά επιλεγεί, αυτή η αντίθεση δεν πρόκειται να σβήσει αλλά θα συνεχίσει να υπάρχει και να δημιουργεί εντάσεις στη γάμο, καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται τα διάφορα προβλήματα που θα προκύπτουν στην πορεία της ζωής και να λαμβάνονται κοινές αποφάσεις (όπως π.χ. στο θέμα της ανατροφής των παιδιών ή στη διαχείριση των οικονομικών).

Με δεδομένο δε, ότι αυτή η διαφορά αντιλήψεων έχει πολύ βαθιές ρίζες και για τους δυο, αφού έχει να κάνει με τον τρόπο που έχει μεγαλώσει ο καθένας, καλό θα είναι το θέμα να αντιμετωπίζεται με περισσότερη ψυχραιμία ώστε να μην οδηγηθείτε σταδιακά στην απογοήτευση και την αποξένωση μεταξύ σας. Οπωσδήποτε αυτές οι συζητήσεις είναι καλό να γίνονται πριν ένα ζευγάρι φτάσει να παντρευτεί, αλλά από το να μην γίνουν καθόλου, ας είναι και κατόπιν εορτής. Μόνο μέσα από την καθαρή σκέψη και τη συζήτηση θα μπορέσετε να ησυχάσετε, να πάψετε να παίρνετε αυτά τα ζητήματα εγωιστικά και να μπορέσετε να επικοινωνήσετε

Πηγή: singleparents

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Πανέξυπνο! Πού έφτιαξαν ελληνική σημαία με φέτα και ελιές και για ποιο λόγο;
Πανέξυπνο! Πού έφτιαξαν ελληνική σημαία με φέτα και ελιές και για ποιο λόγο;

Η γαλανόλευκη έγινε… λαδόλευκη – και πολύ νόστιμη – και στήθηκε σε ένα από τα τραπέζια...

Close