Υλικά:
Για το κέικ
- 4 αυγά
- 50γρ ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι (50g)
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα
- 100ml λάδι
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά (25g) ή σιμιγδάλι
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο (20 γρ)
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι (30g)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ρούμι
Για την κρέμα:
- 200 ml συμπυκνωμένο γάλα
- 50γρ μέλι
- 2-3 σταγόνες ρούμι
- γάλα 150 ml (> 3% λιπαρά)
- 4 φύλλα ζελατίνης
- 200 ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
Εκτέλεση:
Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και να φουσκώσει.

Προσθέστε το μέλι, το κονιάκ και το γάλα και στη συνέχεια το λάδι σταδιακά.

Ανακατέψτε τη φρυγανιά, το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο και στη συνέχεια προσθέστε στο μίγμα των αυγών.
Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα και ανακατέψτε με τα υπόλοιπα υλικά.

Μοιράστε το μίγμα σε δύο ισομεγέθη ταψάκια, αφού από κάτω απλώσετε προηγουμένως λαδόκολλα.

Ψήστε στους 180ο C για 20-25 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάστε την κρέμα: Μουλιάστε για μερικά λεπτά τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
Στη συνέχεια βράστε το γάλα κι αφού αποσύρετε από τη φωτιά, στραγγίστε τη ζελατίνη και ρίξτε τη μέσα στο ζεστό γάλα. Ανακατέψτε καλά.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και αναμίξτε τα δύο μίγματα. Βάλτε την κρέμα που θα προκύψει για μισή ώρα στο ψυγείο και απλώστε στο ένα φύλλο κέικ που έχετε ψήσει.


Καλύψτε με το δεύτερο φύλλο και κόψτε σε μερίδες.

Μπορείτε αν θέλετε να καλύψτε με λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος.

Πηγή: bucatariacaseinoastre.blogspot
Αφήστε το σχόλιο σας