Λαχταριστοί λουκουμάδες φούρνου με ζάχαρη-κανέλα

Λαχταριστοί λουκουμάδες φούρνου με ζάχαρη-κανέλα

Υλικά:

  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 20 γρ. (2 κουτ. σούπας) γάλα
  • 1 αυγό
  • 25 γρ. (3 φάκελοι) Μαγιά Ξηρή
  • 20 γρ. (1 κουτ. σούπας) ζάχαρη
  • 65 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 500 (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ
  • 5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι

 

ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

  • 100 γρ. (½ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 300 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 10 γρ. (2 κουτ. σούπας) κανέλα

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το νερό, το γάλα, το βούτυρο και τη μαγιά και ανακατεύουμε με τον γάντζο, μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να μαλακώσει.

Σχηματίζουμε μια μπάλα, την τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο πάχους 1-2 εκατοστών.

Κόβουμε μικρά στρογγυλά κομματάκια ζύμης διαμέτρου 5-6 εκατοστών, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα και με τη βοήθεια ενός κουπάτ ανοίγουμε μία τρύπα στη μέση, διαμέτρου 2 εκατοστών.

Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν 45 λεπτά περίπου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C στον αέρα για 8-10 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσουν.

Αφού κρυώσουν, τα βουτάμε σε ένα μπολ με το λιωμένο βούτυρο και μετά σε ένα δεύτερο που περιέχει τη ζάχαρη και την κανέλα.

Λαχταριστοί λουκουμάδες φούρνου με ζάχαρη-κανέλα
Λαχταριστοί λουκουμάδες φούρνου με ζάχαρη-κανέλα

Πηγή

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Τεμπέλικη τυρόπιτα με κανταΐφι !!
Τεμπέλικη τυρόπιτα με κανταΐφι !!

Υλικά: 250 γρ φύλλο κανταΐφι 200 γρ. βούτυρο λιωμένο 4 αυγά 300 γάλα 300 φέτα 200...

Close