Συκώτι μοσχαρίσιο με φρέσκα κρεμμυδάκια, κόκκινο κρασί και κόλιανδρο

Συκώτι μοσχαρίσιο με φρέσκα κρεμμυδάκια, κόκκινο κρασί και κόλιανδρο

ΥΛΙΚΑ:

800 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ ποτήρι κόκκινο κρασί

1 κουταλιά βούτυρο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κουταλιές ψιλοκομμένο κόλιανδρο

30 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα

40 γραμμάρια ελιά ροδέλα

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

Λίγο ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το συκώτι σε μικρές μπουκιές.

Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.

Σοτάρετε τα κομμάτια του συκωτιού σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συνεχίζετε το σοτάρισμα γι’ άλλα 2-3 λεπτά προσθέτοντας το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και το βούτυρο και χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα ντοματίνια, την ελιά ροδέλα και το μαϊντανό μαζί με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά.

Όταν το συκώτι και η σάλτσα είναι έτοιμα πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, αποσύρετε από την φωτιά.

Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα τη σαλάτα με τα ντοματίνια και από πάνω το συκώτι με τη σάλτσα.

Πηγή

 

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Ενδιαφέρουσα έρευνα για το ρατσισμό στον εργασιακό χώρο: ποια από τις δύο θα προσληφθεί;
Ενδιαφέρουσα έρευνα για το ρατσισμό στον εργασιακό χώρο: ποια από τις δύο θα προσληφθεί;

Δεν είναι μόνο τα πτυχία, ή η εργασιακή προϋπηρεσία, είναι και η εμφάνιση που παίζει πολύ...

Close