Η αυθεντική συνταγή για χειροποίητα ιταλικά cannoli!

Η αυθεντική συνταγή για χειροποίητα ιταλικά cannoli!

Υλικά:

Για τη ζύμη

  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας λίπος
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3/4 φλ. κρασί
  • 1 ασπράδι αυγού
  • λάδι για το τηγάνισμα

 

Για τη γέμιση

  • 400 γρ ανθότυρο
  • 250 γρ γάλα
  • 1 1/4 φλιτζάνι τυρί μασκαρπόνε
  • 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας

 

Εκτέλεση:

Προσθέστε το αλεύρι, την κανέλα, τη ζάχαρη, το αλάτι στον κάδο του μίξερ. Χτυπήστε για λίγα λεπτά και ρίξτε το λίπος. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.

Προσθέστε σιγά σιγά το κρασί μέχρι να σχηματιστεί μιας μπάλα ζύμης.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες.

Αφού ξεκουραστεί, μεταφέρετε σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόψτε στη μέση.

Η αυθεντική συνταγή για χειροποίητα ιταλικά cannoli!
Η αυθεντική συνταγή για χειροποίητα ιταλικά cannoli!

Ανοίξτε λεπτά φύλλα με τη βοήθεια του πλάστη.

Χρησιμοποιήστε ένα κουπάτ μπισκότων ή το χείλος ενός ποτηριού για να κόψετε στρόγγυλα φύλλα. Αλείψτε με ασπράδι αυγού για να σφραγίσετε το σχήμα.

Γυρίστε το κάθε ένα από τα κυκλικά φύλλα ώστε να σχηματίσουν ένα «κοχύλι».

Η αυθεντική συνταγή για χειροποίητα ιταλικά cannoli!
Η αυθεντική συνταγή για χειροποίητα ιταλικά cannoli!

 

Βάλτε το λάδι να ζεσταθεί. Τηγανίστε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά τα «κοχύλια» μέχρι να ροδίσουν.

Η αυθεντική συνταγή για χειροποίητα ιταλικά cannoli!
Η αυθεντική συνταγή για χειροποίητα ιταλικά cannoli!

Φυσαλίδες θα αρχίσουν να διαμορφώνουν για τα κελύφη τα οποία είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε.

Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Στο μεταξύ ετοιμάστε τη γέμιση. Προσθέστε το ανθότυρο σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε ελαφρά μερικές φορές για να διαλυθούν τα κομματάκια.

Προσθέστε το μασκαρπόνε, τη βανίλια, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν.

Μόλις είστε έτοιμοι να σερβίρετε, προσθέστε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίστε τα «κοχύλια».

Η αυθεντική συνταγή για χειροποίητα ιταλικά cannoli!
Η αυθεντική συνταγή για χειροποίητα ιταλικά cannoli!

 

Αν θέλετε πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Η αυθεντική συνταγή για χειροποίητα ιταλικά cannoli!
Η αυθεντική συνταγή για χειροποίητα ιταλικά cannoli!

 

Πηγή

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Επάγγελμα μαμά! Πώς είναι η ζωή μιας μητέρας που δεν εργάζεται;
Επάγγελμα μαμά! Πώς είναι η ζωή μιας μητέρας που δεν εργάζεται;

Oι μαμάδες που δεν δουλεύουν –είτε από ανάγκη είτε από επιλογή- θεωρούνται συχνά προνομιούχες σε σχέση...

Close