Εσείς ξέρετε να φτιάχνετε σπιτικά κρακεράκια τυριού;

Εσείς ξέρετε να φτιάχνετε σπιτικά κρακεράκια τυριού;

Υλικά:

  • 125 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 60 γρ βούτυρο παγωμένο
  • 200 γρ τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1 κγ αλάτι
  • ½ κγ πάπρικα γλυκιά
  • 30 ml νερό παγωμένο
  • Χοντρό αλάτι για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση:

Τρίβουμε το παγωμένο βούτυρο στον τρίφτη.

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το παγωμένο βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια, το τριμμένο τσένταρ, το αλάτι και την πάπρικα.Προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά και ανακατεύουμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Κόβουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20’.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.

Βγάζουμε το ένα κομμάτι από το ψυγείο και τo ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο, όσο πιο πολύ μπορούμε. Κόβουμε τη ζύμη με οδοντωτή ροδέλα ή μαχαίρι ή κουπ πατ αν θέλουμε δώσουμε άλλο σχήμα. Επαναλαμβάνουμε και για το δεύτερο κομμάτι ζύμης.

Εσείς ξέρετε να φτιάχνετε σπιτικά κρακεράκια τυριού;
Εσείς ξέρετε να φτιάχνετε σπιτικά κρακεράκια τυριού;

 

Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι (προαιρετικά) 

Τοποθετούμε σε λαδόκολλα και με ένα καλαμάκι κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο τους.Τα ψήνουμε, στη μεσαία σχάρα, για 13−15’, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στις άκρες και να γίνουν τραγανά.

Εσείς ξέρετε να φτιάχνετε σπιτικά κρακεράκια τυριού;
Εσείς ξέρετε να φτιάχνετε σπιτικά κρακεράκια τυριού;

 

Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και τα διατηρούμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Ιδού λοιπόν!!!

Εσείς ξέρετε να φτιάχνετε σπιτικά κρακεράκια τυριού;
Εσείς ξέρετε να φτιάχνετε σπιτικά κρακεράκια τυριού;

 

Πηγή Μεταφρ. by The MaMas TV team

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Φτιάχνουμε σπιτικά τριανταφυλλένια γλειφιτζούρια, ό,τι πρέπει για κέρασμα!
Φτιάχνουμε σπιτικά τριανταφυλλένια γλειφιτζούρια, ό,τι πρέπει για κέρασμα!

Διάφανα σαν κρύσταλλο, στολισμένα με μικροσκοπικά αποξηραμένο βρώσιμα τριαντάφυλλα, αυτά τα γλειφιτζούρια είναι απ’ τα πιο...

Close