Λόξιγκας: από τι προκαλείται και τρόποι για να απαλλαγείτε!

Λόξιγκας: από τι προκαλείται και τρόποι για να απαλλαγείτε!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το έναν επίμονο λόξιγκα. Όσο κι αν προκαλεί γέλιο στην αρχή, καταλήγει να είναι κουραστικός. Πώς δημιουργείται όμως ο λόξιγκας;

Ο λόξιγκας οι συσπάσεις αυτές επηρεάζουν τις φωνητικές χορδές στη στοματική κοιλότητα, προκαλώντας αυτόν τον ενοχλητικό κι αστείο ήχο, ενώ παράλληλα οι συσπάσεις του διαφράγματος επηρεάζουν την αναπνοή. Οι γιατροί υπογραμμίζουν πώς ο λόξιγκας συνήθως κάνει την εμφάνισή του όταν το στομάχι μας φουσκώνει πολύ γρήγορα από την υπερκατανάλωση τροφής ή από ταανθρακούχα αναψυκτικά. Άλλες αιτίες μπορεί να είναι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή το συναισθηματικό στρες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο λόξιγκας είναι εντελώς φυσιολογικός και δεν προκαλεί ανησυχία. Ωστόσο ο επίμονος λόξιγκας που διαρκεί για περισσότερο από 48 ώρες χρειάζεται ιατρική αξιολόγηση. Ομοίως να πράξετε αν βρείτε τον εαυτό σας να παλεύει με κρίσεις λόξιγκα για ένα μήνα ή και περισσότερο. Αν και σπάνια, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει καρδιολογικά, νευρολογικά ή γαστρεντερικά προβλήματα.

Όσο ενοχλητικός κι αν είναι ο λόξιγκας η τεχνική τύπου να τρομάξουμε εκείνον που έχει λόξιγκα, δεν είναι ιατρικά αποδεδειγμένη. Αντ ‘αυτού οι γιατροί προτείνουν να πίνετε κρύο νερό, να κάνετεγαργάρες με νερό ή να κρατήσετε την αναπνοή σας για ένα λεπτό. Σε κάθε περίπτωση ένας φυσιολογικός λόξιγκας είναι θέμα χρόνου να περάσει..

Πηγή

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Κάνουμε τώρα ζεστό ρόφημα Νutella και είμαστε καλά
Κάνουμε τώρα ζεστό ρόφημα Νutella και είμαστε καλά

Kαι τι νομίζεις πως χρειάζεσαι για να φτιάξεις το Ζεστό ρόφημα Νutella των ονείρων σου; Τίποτα...

Close