Η πιο καλή η μπεσαμέλ…έχει τα μυστικά της! Εσείς, αλήθεια, τα γνωρίζατε;

Η πιο καλή η μπεσαμέλ…έχει τα μυστικά της! Εσείς, αλήθεια, τα γνωρίζατε;

1). Για να μη έχει γεύση αλευρίλας η μπεσαμέλ, πρέπει να ψήσουμε σε μέτρια φωτιά για αρκετή ώρα το αλεύρι στο βούτυρο ή στο λάδι. Πιο συγκεκριμένα, όταν λιώσει το βούτυρο ή όταν ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αποκτήσει μπεζ απόχρωση και να μυρίσει ψημένο (όχι καμένο)..

2). Το γάλα που ρίχνουμε στο καβουρδισμένο αλεύρι για να φτιάξουμε μπεσαμέλ είναι προτιμότερο να το έχουμε ζεστάνει προηγουμένως. Έτσι, η μπεσαμέλ κινδυνεύει να σβολιάσει λιγότερο από ό,τι αν το γάλα ήταν κρύο από το ψυγείο.

3). Όταν ρίξουμε το ζεστό γάλα στο καβουρδισμένο αλεύρι, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα και έντονα με έναν αυγοδάρτη. Ο αυγοδάρτης βοηθά στο να διαλυθούν τυχόν σβόλοι και οι γρήγορες κινήσεις στο να γίνει το μείγμα λείο και κρεμώδες. Ακόμα κι αν το μείγμα φαίνεται να έχει σβολιάσει στην αρχή, με το ανακάτεμα θα γίνει όσο βελούδινο πρέπει.

*Επαναφέρουμε στη φωτιά μόνο αν η μπεσαμέλ είναι πολύ υδαρής και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να δέσει!

Πηγή

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Ταξίδι στους 5 ατμοσφαιρικούς και φιλόξενους ξενώνες-οινοποιεία της Ελλάδας
Ταξίδι στους 5 ατμοσφαιρικούς και φιλόξενους ξενώνες-οινοποιεία της Ελλάδας

Τα ελληνικά οινοποιεία ανοίγουν τις πόρτες τους για να μας ξεναγήσουν στα κελάρια και τους αμπελώνες...

Close