Φτάνει με τις κονσέρβες του εμπορίου! Φτιάξτε τώρα σπιτική κονσέρβα τόνου σε λάδι ή νερό

Φτάνει με τις κονσέρβες του εμπορίου! Φτιάξτε τώρα σπιτική κονσέρβα τόνου σε λάδι ή νερό

Υλικά:

1 τονάκι, μεταξύ 1-2 κιλών (όσο πιο μεγάλο τόσο περισσότερο ψαχνό έχει)

χοντρό αλάτι & νερό για το βράσιμο

ελαιόλαδο

αρωματικά: δάφνη, ξερά φύλλα λεμονιάς, φλούδα λεμονιού, μαύρο και ροζ πιπέρι, κεδροκούκουτσα, καυτερή πιπεριά

 

Εκτέλεση:

Ζητάτε από τον ψαρά να καθαρίσει τα εντόσθια και να κόψει το κεφάλι του ψαριού. Κόψτε σε φέτες πάχους 7εκ ή όσο ύψος έχουν τα βαζάκια σας. Ζυγίστε το ψάρι. Ακουμπήστε τις φέτες πάνω σε σχάρα ατμού ή ό,τι άλλο έχετε (καλάθι κλπ) ώστε να μην ακουμπούν τα φιλέτα στον πάτο της κατσαρόλας. Βάλτε τη σχάρα στην κατσαρόλα, προσθέστε νερό όσο να σκεπάζει τις φέτες κατά 2 δάχτυλα, προσθέστε το αλάτι και βάλτε να βράσει. (**Αλάτι υπολογίζουμε 120γρ στο 1 κιλό ψάρι φέτες που θα βράσουμε) Ο βρασμός πρέπει να είναι ήπιος για να διατηρήσει το σχήμα του το ψάρι και να μην διαλυθούν τα φιλέτα. (περίπου 1 ώρα) Κατά διαστήματα ξαφρίζετε. Αφήστε το ψάρι για 1 και μιση ώρα μέσα στο ζεστό νερό, με σβηστή την εστία.

Βγάλτε προσεκτικά τις φέτες και αφήστε να στραγγίσουν καλά. Καθαρίστε την πέτσα, τα κόκαλα και τη μεμβράνη της κοιλιάς. Προσεκτικά τοποθετήστε κάθε φιλέτο σε χαρτί κουζίνας. Ξαναελέξτε για πιθανά κόκαλα. Γεμίστε με τα φιλέτα αποστειρωμένα βάζα με πλατύ στόμιο, διατηρώντας όσο μπορείτε ενιαία κομμάτια αλλά γεμίζοντας όσο πιο πολύ γίνεται κάθε βάζο.  Προσθέστε τα αρωματικά και γεμίστε με ελαιόλαδο ή νερό ή λαδολέμονο. Κλείστε με τα καπάκια.

Τοποθετήστε πανί στον πάτο μιας κατσαρόλας. Βάλτε τα βαζάκια και γεμίστε με νερό που να φτάνει λίγο πιο κάτω από το καπάκι.Βάλτε να βράσει και διατηρείστε χαμηλό το βρασμό για 30 λεπτά. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε τις κονσέρβες να κρυώσουν μέσα στο νερό, μαζί με το νερό.

Πηγή

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Το πιο έξυπνο tip για να μη στάζουν τα κεριά σας!
Το πιο έξυπνο tip για να μη στάζουν τα κεριά σας!

Ας σας αρέσει η ατμόσφαιρα που κάνουν τα κεριά και αγοράζετε συχνά, τότε σίγουρα σε κάποια...

Close