Το υγρό κέικ Λεμονιού που λατρέψαμε

Το υγρό κέικ Λεμονιού που λατρέψαμε

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, μαλακό
  • 1/4 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ξινόγαλο ή γιαούρτι
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουτ. σουπ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

1. Ρίχνετε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει αφράτο και κρεμώδες. Σταδιακά προσθέτετε το καλαμποκέλαιο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτετε η ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.

2. Προσθέτετε τα αυγά ένα – ένα κάθε φορά και προσέχετε να έχει ενσωματωθεί το προηγούμενο πριν προσθέσετε το επόμενο. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτετε 1 φλιτζάνι αλεύρι, και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς στο υπόλοιπο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτετε το μισό ξινόγαλο, ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Συνεχίζετε ακριβώς την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο αλεύρι και το ξινόγαλο τελειώνοντας με αλεύρι. Προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε απαλά.

3. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί δύο μακρόστενες φόρμες για κέικ 10×30εκ και αδειάζετε μέσα το μείγμα του κέικ. Απλώνετε ομοιόμορφα την επιφάνεια του με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Το κέικ σας είναι έτοιμο όταν στο κέντρο του βυθίζετε ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο το αφήνετε στη φόρμα να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε σε μια σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.

Το υγρό κέικ Λεμονιού που λατρέψαμε
Το υγρό κέικ Λεμονιού που λατρέψαμε

πηγή

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Party time: φτιάξτε εύκολα τα πιο λαχταριστά spoon chocolate!!
Party time: φτιάξτε εύκολα τα πιο λαχταριστά spoon chocolate!!

Ψάχνετε ιδέες για το μπουφέ των γενεθλίων ή το τραπέζι της βάπτισης; Στο παρακάτω ο βίντεο...

Close