Πώς θα μάθετε στο παιδί σας το αλφάβητο με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο (VIDEO)

Πώς θα μάθετε στο παιδί σας το αλφάβητο με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο (VIDEO)

Υπάρχει τρόπος να βοηθήσετε το μικρό σας να εξοικειωθεί με τα γράμματα της αλφαβήτου και μάλιστα δημιουργικός και διασκεδαστικός.

1). Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα παιχνίδι. Γράψτε όλα τα γράμματα της αλφαβήτου σε καπάκια και πάρτε ένα άδειο κουτί από μωρομάντηλα, το οποίο ζωγραφίστε ώστε να μοιάζει με ένα «τερατάκι». Ζητήστε από το παιδί να ρίξει μέσα στη σχισμή που έχει το κουτί, δηλαδή το «στόμα» του τέρατος, το γράμμα που του λέτε. Κάθε φορά που θα κάνει λάθος, το στόμα θα κλείνει…

2). Απλώστε αλάτι σε ένα δίσκο, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Ζητήστε από το παιδί να σχηματίσει με τα δάχτυλά του το γράμμα που του λέτε. Κουνώντας λίγο το δίσκο σβήνει και μπορεί να σχηματίσει πια το επόμενο….

3). Γράψτε όλα τα γράμματα στην περίμετρο ενός χάρτινου πιάτου. Κάντε τομές στο πιάτο μετά από κάθε γράμμα. Ζητήστε από το παιδί να ταυτοποιήσει το κάθε γράμμα με αυτό που του δείχνετε διπλώνοντας αντίστοιχα στο χάρτινο πιάτο…

Δείτε αναλυτικά τις συμβουλές που υπάρχουν στο VIDEO που ακολουθεί και χαρίστε ατέλειωτες ώρες διασκέδασης και μάθησης στα παιδιά σας:

 

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Φανταστικές εφευρέσεις για να κάνουν τη ζωή των γονιών πολύ πιο άνετη
Φανταστικές εφευρέσεις για να κάνουν τη ζωή των γονιών πολύ πιο άνετη

Οι σχεδιαστές είναι μια δημιουργική ομάδα ανθρώπων. Έρχονται με όλο και πιο έξυπνες ιδέες για να...

Close