Όχι! Το μυστικό αντιγήρανσης δεν είναι η διατροφή! Είναι η κοινωνικότητα!

Όχι! Το μυστικό αντιγήρανσης δεν είναι η διατροφή! Είναι η κοινωνικότητα!

Ποιο είναι το μυστικό της αντιγήρανσης; Μέχρι σήμερα, οι ειδικοί εστίαζαν την προσοχή μας στην υγιεινή διατροφή, στις βιταμίνες, στην γυμναστική και στις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, όμως σύμφωνα με έρευνες, και η κοινωνική μας ζωή μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας.

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Wall Street Journal  υποστηρίζει ότι η μοναξιά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θανάτου μέχρι και 30%. Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό δεν ισχύει μόνο στις περιπτώσεις ανθρώπων που δεν έχουν επιλέξει την μοναξιά αλλά και για όσους προτιμούν να περνούν χρόνο μόνοι τους.

Η έντονη κοινωνική ζωή κάνει καλό στην υγεία ακόμα και στους εσωστρεφείς ανθρώπους, αφού σύμφωνα με έρευνα του William Fleeson, καθηγητή ψυχολογίας στο Wake Forest University, είναι πιο ευτυχισμένοι όταν περνούν χρόνο με άλλους ανθρώπους παρά όταν είναι μόνοι τους. Επιπλέον, σύμφωνα με τον οργανισμό Robert Wood Johnsonη μοναξιά μπορεί να είναι το ίδιο καταστροφική για την υγεία μας όσο και το κάπνισμα (συγκεκριμένα η μοναξιά ισοδυναμεί με το κάπνισμα 15 τσιγάρων καθημερινά) αλλά και η παχυσαρκία.

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Το γλυκό που προκαλεί ατυχήματα: Τάρτα Nutella με βάση από καβουρδισμένα φουντούκια!
Το γλυκό που προκαλεί ατυχήματα: Τάρτα Nutella με βάση από καβουρδισμένα φουντούκια!

Υλικά: Για τη βάση: 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ανάλατα φουντούκια 1 φλιτζάνι αλεύρι 2 κουταλιές της σούπας...

Close