Το συγκινητικό βίντεο από το Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας που κέρδισε το Ευρωπαϊκό Βραβείο

Το συγκινητικό βίντεο από το Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας που κέρδισε το Ευρωπαϊκό Βραβείο

Το ευρωπαϊκό βραβείο κατάφερε να αποσπάσει το νηπιαγωγείο της Ιεράπετρας με το βίντεο που δημιούργησαν δάσκαλοι και μαθητές με μουσική του Μ. Χατζιδάκι!

Το generations @ school είναι μία δράση στην οποία εκπαιδευτικοί καλούνται να διοργανώσουν μία δραστηριότητα η οποία θα φέρει πιο κοντά τους μαθητές και τους ηλικιωμένους, προκειμένου να ανακαλύψουν πώς ο διάλογος μεταξύ τους μπορεί να συμβάλει σε μια καλύτερη Ευρώπη του αύριο.Σ’ αυτήν την εκπαιδευτική δράση έλαβαν μέρος πολλά σχολεία από την Ευρώπη.

Κι όμως το 7ο νηπιαγωγείο Ιεράπετρας διακρίθηκε, παίρνοντας το 1ο βραβείο, με τη δική του συμμετοχή, με τίτλο «Γνωρίζοντας το παρελθόν μου, γνωρίζω καλύτερα τον εαυτό μου». Στην εργασία συμμετείχαν και ηλικιωμένοι οι οποίοι ενημέρωσαν και έδειξαν στα παιδιά παλιά παιχνίδια, παλιά αντικείμενα και εργαλεία που τους βοηθούσαν στην καθημερινότητά τους, τις συνήθειες ανδρών και γυναικών, τα παλιά επαγγέλματα, αλλά ακόμα και τον τρόπο που γινόταν παλιά η καντάδα αλλά και για τη διαδικασία παραγωγής ρακής.

Τα παιδιά πήραν μέρος σε σκετσάκια που δημιούργησαν και οργάνωσαν οι νηπιαγωγοί αλλά και φωτογραφήθηκαν τα ίδια, δημιουργώντας ένα πλούσιο φωτογραφικό άλμπουμ, λες και ανήκαν σε εκείνα τα χρόνια, χρησιμοποιώντας τα παλιά αντικείμενα που τους έδωσαν για το σκοπό αυτό οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους.Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τις νηπιαγωγούς και εκτυπώθηκαν ασπρόμαυρες για να αποπνέουν τον “αέρα” της εποχής..

Δείτε το VIDEO:

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Ακουστικά, μια μεγάλη εστία βρωμιάς -Πώς καθαρίζονται
Ακουστικά, μια μεγάλη εστία βρωμιάς -Πώς καθαρίζονται

Τα χρησιμοποιούμε όλοι καθημερινά και όπως κάθετί με συχνή χρήση, είναι εστία βρωμιάς. Ο λόγος για...

Close