Οικογενειακό τραπέζι. Αναγκαία και όμορφη συνήθεια.

Οικογενειακό τραπέζι. Αναγκαία και όμορφη συνήθεια.

Σε καιρούς που η καθημερινότητα μας και κατ’ επέκταση οι πολλές και πολυποίκιλες υποχρεώσεις απορροφούν όλο τον πολύτιμο χρόνο μας, είναι δύσκολο να βρεθούν μερικές στιγμές κοινής συνύπαρξης για μια οικογένεια. Κατανοητό και σεβαστό. Η ανάγκη για επικοινωνία με τους δικούς μας θα πρέπει να μας κάνει να προσπαθούμε να ξεκλέβουμε έστω και λίγο χρόνο για να βρεθούμε γύρω από ένα τραπέζι με τους αγαπημένους μας.

Το οικογενειακό τραπέζι ισχυροποιεί τους οικογενειακούς δεσμούς, είναι ένα διάλειμμα από την απαιτητική καθημερινότητα. Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, θα ήταν καλό να βρίσκουμε χρόνο να τρώμε όλοι μαζί. Μια Κυριακή για παράδειγμα που ίσως είναι πιο χαλαρή μέρα. Μπορεί να θες να κοιμηθείς παραπάνω, να βγεις για καφέ, να διαβάσεις, να κάνεις τις δουλείες που εκκρεμούν, όμως βρες λίγο χρόνο και πήγαινε στο πατρικό σου για φαγητό.

Όπως τότε που ήσουν μικρός και ήταν το μεσημεριανό φαγητό, ειδικά της Κυριακής ιεροτελεστία, ή όπως τα καλοκαίρια στο χωριό που Κυριακάτικο μεσημεριανό φαγητό σήμαινε τραπέζι «γάμου». Με παππούδες, ξαδέρφια, θείους, μυρωδάτα φαγητά της γιαγιάς, φωνές, ξέγνοιαστα γέλια, χαρά κι αγάπη. Κι ας μην τα αξιολογούσες έτσι τότε, βιαζόσουν να φας για να παίξεις στην αυλή. Σήμερα είσαι πια μεγάλος και αναπολείς τις στιγμές αυτές με γλυκιά μελαγχολία. Τι κι αν μεγάλωσες, μένεις μόνος, έχεις δουλειά και υποχρεώσεις. Την Κυριακή πήγαινε να φας με τους δικούς σου. Νιώσε πάλι αυτή τη γλυκιά ζεστασιά. Θα περάσεις όμορφα, θα συζητήσεις, θα γελάσεις, θα αστειευτείς, θα γεμίσει η καρδιά σου με όμορφα συναισθήματα και δύναμη για τη βδομάδα που έρχεται.

Το οικογενειακό τραπέζι μας ενώνει, μας θυμίζει ότι όπου κι αν βρισκόμαστε είμαστε οικογένεια, έχουμε ακόμα την αγκαλιά των δικών μας για στήριγμα. Η οικογένεια είναι η βάση μας, η κοιτίδα μας. Γύρνα λοιπόν κάθε Κυριακή εκεί από όπου άρχισαν όλα. Γυρνώντας σπίτι σου θα νιώσεις πιο ελαφρύς, πιο χαρούμενος, πιο ζωντανός. Όλα αυτά με ένα πιάτο φαγητό πλάι στους αγαπημένους σου.

Πηγή

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Ένα τέλειο κολπάκι για να μην θαμπώνει ο καθρέφτης του μπάνιου!
Ένα τέλειο κολπάκι για να μην θαμπώνει ο καθρέφτης του μπάνιου!

Τι μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να βάλετε το μακιγιάζ σας, ή γενικά να χρησιμοποιήσετε τον...

Close