Διαλέξτε κι εσείς τη δική σας μοναδική Χριστουγεννιάτικη κούπα!

Διαλέξτε κι εσείς τη δική σας μοναδική Χριστουγεννιάτικη κούπα!

Πλύσιμο των ρούχων

Σημαντικό κομμάτι για τη σωστή φύλαξη τους είναι ένα καλό πλύσιμο πριν την αποθήκευση. Μπορεί μερικά από αυτά να τα έχετε φορέσει μόνο μια φορά ωστόσο μην ξεγελιέστε ένα φρεσκάρισμα είναι αναγκαίο. Να θυμάστε πως τα ρούχα επιβάλλεται να είναι εντελώς στεγνά πριν πάρουν την ανιούσα για το πατάρι.

Σιδέρωμα ρούχων

Αν αποφασίσετε να αποθηκεύσετε τα ρούχα σας στο πατάρι σε σακούλες στοιβαγμένα μαζί με άλλα πράγματα είναι επιθυμητό να είναι καλά σιδερωμένα και τοποθετημένα με τάξη έτσι ώστε να εξοικονομήσετε όσο το δυνατό περισσότερο χώρο. Έτσι και αλλιώς όταν έρθει η ώρα να τα κατεβάσετε ένα φρεσκάρισμα  αλλά και το σιδέρωμα θα είναι απαραίτητα. Διαφορετικά αν έχετε την πολυτέλεια του χώρου και φυλάσσετε τα ρούχα σε ντουλάπα με κρεμάστρες οφείλετε να τα σιδερώσετε κάνοντας τη ζωή σας ακόμα πιο εύκολη όταν θα τα χρειαστείτε.

Μέσα αποθήκευσης

Αν στα ρούχα που σκοπεύετε να αποθηκεύσετε έχετε ανάμεσά τους φορέματα, κουστούμια και σακάκια δεν έχετε παρά να τα βάλετε σε κρεμάστρες και εντός υφασμάτινων θηκών που προορίζονται για τέτοιους είδους χρήσεις. Για τα υπόλοιπα ρούχα προτιμήστε πλαστικές σακούλες αποθήκευσης και όχι χάρτινες γιατί ο σκόρος έχει εύκολη πρόσβαση σε αυτές. Μια άλλη επιλογή για εσάς που θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο είναι οι σακούλες κενού αέρος. Συγκεκριμένα με τη βοήθεια της ηλεκτρικής σκούπας αφαιρείτε τον περιττό αέρα από τη σακούλα και συρρικνώνετε τον όγκο της.

είναι επιθυμητό να είναι καλά σιδερωμένα και τοποθετημένα με τάξη
είναι επιθυμητό να είναι καλά σιδερωμένα και τοποθετημένα με τάξη

Ανακαλύψτε χώρους αποθήκευσης

Στα περισσότερα σπίτια υπάρχουν χώροι αποθήκευσης που δεν έχετε φανταστεί και μπορούν να σας βγάλουν εύκολα από τη δύσκολη θέση. Βαλίτσες που δεν χρησιμοποιείτε και είναι κενές, μεγάλα κουτιά αποθήκευσης από κάποια αγορά που είχατε κάνει, οι άδειοι χώροι κάτω από το κρεβάτι ή τους καναπέδες είναι μερικά από τα σημεία όπου με τη σωστή φύλαξη θα μπορείτε να έχετε όλο το χειμώνα τα καλοκαιρινά σας ρούχα. Μια εναλλακτική λύση είναι τα κουτιά αποθήκευσης που τις περισσότερες φορές παίζουν και διακοσμητικό ρόλο. Τοποθετώντας το ένα πάνω στο άλλο μπορείτε να δημιουργήσετε μια όμορφη διακοσμητική γωνιά. Αρκεί τα κουτιά σας να έχουν όμορφη εμφάνιση.Πουκάμισα και σακάκια και φορέματα είναι προτιμότερο να αποθηκεύονται σε κρεμάστρες αν ο χώρος το επιτρέπει.

Αποθήκευση ανά χρώμα

Αν αγαπάτε τα ρούχα σας, είστε αρκετά σχολαστικοί και έχετε ελεύθερο χρόνο φροντίστε να τα αποθηκεύσετε ανά χρώμα έτσι ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο τυχόν ξεθωριάσματος ή να ξεβάψουν μεταξύ τους από την ζέστη ή την υγρασία. Για παράδειγμα αν βάλετε ένα μαύρο μπλουζάκι πάνω σ’ ένα λευκό με τα υψηλά επίπεδα υγρασίας μπορεί να έχετε δυσάρεστα αποτελέσματα.

Ταμπελάκια στα ρούχα

Αν οι θήκες ή οι σακούλες δεν είναι διάφανες και δεν σας δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίζετε τι έχετε αποθηκεύσει και που, μπορείτε εύκολα να βάλετε αυτοκόλλητες ταμπέλες. Με τις κλιματολογικές αλλαγές που τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας είναι πολλές και ξαφνικές ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να χρειαστείτε. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίγετε τη θήκη που σας ενδιαφέρει χωρίς να ανακατεύετε όλα σας τα ρούχα μέχρι να βρείτε αυτό που θέλετε.

είναι επιθυμητό να είναι καλά σιδερωμένα και τοποθετημένα με τάξη
είναι επιθυμητό να είναι καλά σιδερωμένα και τοποθετημένα με τάξη

Αρωματίστε τα ρούχα σας

Μπορείτε να αρωματίσετε τα ρούχα σας εύκολα και οικονομικά έτσι ώστε να μυρίζουν όμορφα σε όλη τη διάρκεια της αποθήκευσής τους. Τοποθετήστε ανάμεσα στα ρούχα ή στις τσέπες τους ειδικά πουγκιά οργάντζας ή τούλια (διάτρητο ύφασμα ικανό να απελευθερώνει τις οσμές) μέσα στα οποία θα έχετε βάλει ολόκληρα κομμάτια γαρύφαλλο ή ακόμα και ξύλα κανέλλας. Το αποτέλεσμα σίγουρο και εγγυημένο.

Κάντε ξεκαθάρισμα

Η οργάνωση τόσο των καλοκαιρινών ρούχων όσο και των χειμερινών είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνετε και ένα ξεκαθάρισμα σε αυτά που δεν φοράτε ή έχετε βαρεθεί. Δεν χρειάζεται να πιάνουν χώρο άσκοπα ενώ μπορείτε να κάνετε τους φίλους σας χαρούμενους χαρίζοντάς τα. Αν σίγουρα έχετε να φορέσετε κάτι πάνω από 2 χρόνια το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα το φορέσετε ποτέ ξανά. Επίσης μερικά από τα ρούχα που σκοπεύετε να αποθηκεύσετε είναι πολύ πιθανό να τα χρειαστείτε κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Πολλά μπλουζάκια με κοντό μανίκι μπορούν εύκολα να συνδυαστούν σε μια πιο χειμερινή σας εμφάνιση, στο γυμναστήριο, ακόμα και μέσα στο σπίτι.

Φύλαξη παπουτσιών

Ένα καλοκαιρινό σύνολο συμπληρώνεται σωστά με ένα αντίστοιχο καλοκαιρινό παπούτσι. Όχι μόνο τα ρούχα αλλά και τα καλοκαιρινά παπούτσια χρειάζονται την φροντίδα και τη σωστή φύλαξη. Ένα καλό καθάρισμα με ένα υγρό πανάκι αλλά και το «γέμισμά» τους με εφημερίδες θα βοηθήσουν να διατηρηθεί η φόρμα και το σχήμα τους. Στη συνέχεια δεν έχετε παρά να τα βάλετε στα κουτιά τους ή να προμηθευτείτε πλαστικά εάν δεν έχετε.

Πηγή

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Ξεχάστε τις μονότονες κορνίζες και κλείστε τις αναμνήσεις σας σε βάζα! VINTAGE DIY που θα σας ξετρελάνει!
Ξεχάστε τις μονότονες κορνίζες και κλείστε τις αναμνήσεις σας σε βάζα! VINTAGE DIY που θα σας ξετρελάνει!

Θα χρειαστείτε : Γυάλινο βάζο με καπάκι (το έχουμε πλύνει καλά και έχουμε αφαιρέσει τελείως τις...

Close