Υλικά:
- 12 μπισκότα βουτύρου τριμμένα,
- 9 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο,
- 400 γρ ζαχαρούχο γάλα,
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη,
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας,
- αλάτι,
- 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη,
- 220 γρ. σταγόνες κουβερτούρας.

Εκτέλεση:
Σε ένα ταψάκι 8 x 8 εκ περίπου, απλώστε λαδόχαρτο και ψεκάστε με λάδι ή βούτυρο λιωμένο.
Στρώστε τα θρυμματισμένα κουλουράκια με 2 κουταλιές βούτυρο στον πάτο του ταψιού.
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι πιέστε προς τα κάτω για να σχηματίσουν ένα ομοιογενές στρώμα.
Ψήστε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι, αναμίξτε το ζαχαρούχο γάλα, τη ζάχαρη, 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, τη βανίλια, το αλάτι και το σιρόπι.
Ανακατεύετε συνεχώς σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι το μίγμα να πάρει ένα σκούρο χρώμα καραμέλας.
Ρίξτε την καραμέλα πάνω στο ψημένο μπισκότο. Αφήστε το να κρυώσει.
Τοποθετήστε τη σοκολάτα και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Λιώστε μέχρι η σοκολάτα είναι λεία.
Απλώστε τη σοκολάτα πάνω στο στρώμα καραμέλας. Αφήστε το να κρυώσει.
Πασπαλίστε με λίγες νιφάδες αλατιού.

via photos bellalimento
Αφήστε το σχόλιο σας