Αχρείαστες να’ ναι, αλλά ως φρόνιμα παιδιά ας είμαστε προετοιμασμένοι!
Υλικά:
- 1) Φλιτζάνι ζάχαρη
- 2) ½ φλiτζάνι νερό
- 3) 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό φρέσκου λεμονιού
- 4) 2 κουταλάκια μέλι θυμαρίσιο
- 5)10 ml βάμα μέντας
- 6) 2-3 γαρύφαλλα
Εκτέλεση:
Αρχικά τοποθετούμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα, το φλιτζάνι με τη ζάχαρη, το νερό, μια κουταλιά της σούπας λεμόνι στημένο. Επίσης ρίχνουμε 2 κουταλιές μέλι θυμαρίσιο (το οποίο λειτουργεί ως μαλακτικό για το λαιμό) καθώς και 10 ml βάμα μέντας και 2-3 πολτοποιημένα γαρύφαλλα (τα οποία έχουν αντισηπτικές ιδιότητες).
Στη συνέχεια τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά με σκοπό να δέσει το μείγμα μας για 10 λεπτά. Αμέσως μετά και αφού το μείγμα μας έχει στερεοποιηθεί και έχει πάρει μια πιο συμπαγή μορφή το τοποθετούμε με κουτάλι προσεκτικά σε αντικολλητική χάρτινη επιφάνεια έτσι ώστε να σκληρύνει για τα καλά.
Μπορείτε να περάσετε από άχνη ζάχαρη για περισσότερη γεύση.
Κόβουμε σε κομμάτια και φυλάμε σε μεταλλικό δοχείο.
Αφήστε το σχόλιο σας