Καραμελωμένες Μεξικάνικες Τηγανητές Μπανάνες

Καραμελωμένες Μεξικάνικες Τηγανητές Μπανάνες

Υλικά:

  • 5 Μπανάνες
  • 300gr Αλεύρι
  • 1Κ.γλυκού Βaking Ρowder
  • 260ml Σόδα
  • Χυμό και ξύσμα από ένα λάιμ
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για την σάλτσα σοκολάτας:

  • 100ml Κρέμα γάλακτος
  • 50ml Γάλα ή Γάλα Καρύδας
  • 200gr Σοκολάτα
  • 30gr Μέλι 
  • ξύσμα από ένα λάιμ
  • Μια πιπεριά τσίλι
  • Ένα ξυλάκι κανέλας
Καραμελωμένες Μεξικάνικες Τηγανητές Μπανάνες
Καραμελωμένες Μεξικάνικες Τηγανητές Μπανάνες

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το baking powder την σόδα το χυμό-ξύσμα λαϊμ τη ζάχαρη και το αλάτι .

Κάνουμε έναν αραιό χυλό.

Βουτάμε τις μπανάνες και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

Βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι και έπειτα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Για τη σάλτσα σοκολάτας:Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υλικά.Αφού λιώσει η σοκολάτα σουρώνουμε και αφαιρούν την πιπεργιά την κανέλα και το ξύσμα.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβιρουμε..

Καραμελωμένες Μεξικάνικες Τηγανητές Μπανάνες
Καραμελωμένες Μεξικάνικες Τηγανητές Μπανάνες

Πηγή

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Η Green Cola κατέκτησε τη γερμανική αγορά εν μέσω κρίσης
Η Green Cola κατέκτησε τη γερμανική αγορά εν μέσω κρίσης

Οι ελληνικές εξαγωγές, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, μειώθηκαν κατά 8% στο α΄ εξάμηνο. Η έλλειψη...

Close