MaMas-mallows! Σπιτικά marshmallows: η βασική συνταγή

MaMas-mallows! Σπιτικά marshmallows: η βασική συνταγή

Υλικά:

  •  400 γρ ζάχαρη
  •  120 γρ νερό
  •  240 γρ γλυκόζη
  •  15 γρ φύλλα ζελατίνης
  •  Άχνη ζάχαρη
  •  Κρυσταλλική ζάχαρη
  •  Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη μέχρι να γίνει ένα διαφανές σιρόπι (αν έχουμε θερμόμετρο κουζίνας στους 110 βαθμούς)Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης αφού τα στραγγίσουμε καλά από το νερό. Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και να γίνει κολλώδες. (Στο σημείο αυτό να θέλουμε το μίγμα να χρωματιστεί, προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής) Λαδώνουμε καλά μια φόρμα, τοποθετούμε λαδόχαρτο και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη τον πάτο. Απλώνουμε το μίγμα με λαδωμένη σπάτουλα και με προσοχή γιατί κολλάει πολύ. Πασπαλίζουμε και από πάνω με λίγη άχνη. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 6 ώρες. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε (προσοχή! το μαχαίρι που θα χρησιμοποιήσουμε ή κουπάτ αν θέλουμε να κόψουμε σε σχήματα, θα πρέπει να το βουτάμε κάθε φορά σε άχνη ζάχαρη για να μην κολλάει) Περνάμε από άχνη ζάχαρη ή κρυσταλλική ζάχαρη τα marshmallows και τα αποθηκεύουμε σε βάζα.

 Δείτε βήμα βήμα την εκτέλεση (VIDEO)

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Σπιτικά εκλεράκια (eclairs) σοκολάτας - όλα τα μυστικά για σίγουρη επιτυχία!
Σπιτικά εκλεράκια (eclairs) σοκολάτας – όλα τα μυστικά για σίγουρη επιτυχία!

ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη (σου) choux: 60g (4 κουταλιές της σούπας) βούτυρο 1 καλή πρέζα αλάτι...

Close