Τα πόδια σας είναι μονίμως κρύα; Αυτοί είναι οι λόγοι που πρέπει να προσέξετε!

Τα πόδια σας είναι μονίμως κρύα; Αυτοί είναι οι λόγοι που πρέπει να προσέξετε!

Μερικές φορές, δεν έχει σημασία πόσα ζευγάρια κάλτσες φοράτε, γιατί τα πόδια σας, απλά δε φαίνεται να μπορούν να ζεσταθούν. Αν είστε σχετικά υγιής, η αιτία για τα κρύα πόδια σας είναι πιθανόν ακίνδυνη. Αλλά υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υγείας που μπορούν να κάνουν τα πόδια σας παγωμένα. Ο απλούστερος λόγος είναι η έλλειψη της ζεστασιάς.

Μια άλλη κοινή αιτία είναι η κακή κυκλοφορία του αίματος. Αυτό μπορεί να προκληθεί από μια καθιστική ζωή , αν ξοδεύετε ένα μεγάλο μέρος της ημέρας σας να κάθεστε σε ένα γραφείο. Μπορείτε να διορθώσει την κατάσταση κινούμενη τριγύρω κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Άλλος λόγος που έχει να κάνει με την κυκλοφορία του αίματος είναι η Νόσος του Raynaud που προκαλεί συνήθως στα δάχτυλα των ποδιών σας  κρύο και μούδιασμα, συνήθως όταν είναι εκτεθειμένα σε χαμηλές θερμοκρασίες ή ακόμα και σε στρες. Με αυτή την κατάσταση, οι μικρές αρτηρίες που φέρνουν το αίμα στο δέρμα σας στενεύουν, περιορίζοντας την κυκλοφορία σε ορισμένους τομείς.

Ο υποθυρεοειδισμός – είναι όταν ο θυρεοειδής αδένας σας δεν παράγει αρκετή ποσότητα της ορμόνης που βοηθά να κρατήσει πολλά από τα συστήματα του σώματος να λειτουργούν ομαλά.  Συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού περιλαμβάνουν ευαισθησία στο κρύο, καθώς και  κόπωση, αύξηση βάρους και προβλήματα μνήμης. Το δέρμα σας μπορεί να είναι δροσερό, ξηρό και να έχετε αίσθηση φαγούρας. Ο γιατρός σας μπορεί να διαγνώσει τα προβλήματα του θυρεοειδούς με μια εξέταση αίματος. Ο υποθυρεοειδισμός αντιμετωπίζεται με ένα συνθετικό θυρεοειδούς ορμόνης που λαμβάνεται καθημερινά.

Η αναιμία είναι όταν δεν έχετε αρκετά υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια για να μεταφέρουν οξυγόνο σε όλο το σώμα σας. Το πιο κοινό σύμπτωμα της αναιμίας είναι αίσθημα αδυναμίας και κούρασης, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας , αλλά και άλλα συμπτώματα που περιλαμβάνουν κρύα χέρια και πόδια, καθώς και ζάλη, δύσπνοια, κεφαλαλγία και χλωμό δέρμα. Η θεραπεία εξαρτάται από τον τύπο, την αιτία και τη σοβαρότητα της αναιμίας, αλλά συχνά περιλαμβάνει διατροφικές αλλαγές και συμπληρώματα συμπεριλαμβανομένου του σιδήρου, φολικό οξύ, βιταμίνη C, και / ή βιταμίνης Β12.

Υπεριδρωσία είναι η υπερβολική εφίδρωση που είναι συχνή ή διαρκή και συνήθως εμφανίζεται στα χέρια, στα πόδια και τις μασχάλες. Αλλά η υπεριδρωσία είναι υπερδραστηριότητα του συμπαθητικού νευρικού συστήματος, σύμφωνα με το Cedars-Sinai . Αυτό οδηγεί σε στένωση των αρτηριών, έτσι ενώ τα χέρια και τα πόδια ιδρώνουν, καθίσταται κρύα και υγρά. Συνταγογραφούμενα φάρμακα χρησιμοποιούνται συχνά για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ζητήματα κυκλοφορίας προκαλούνται από το κάπνισμα και μπορούν να οδηγήσουν σε κρύα πόδια. 

ΠηγήΜτφρ The MaMas TV team

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Ενισχύστε τη μνήμη σας τρέχοντας...ξυπόλητοι!
Ενισχύστε τη μνήμη σας τρέχοντας…ξυπόλητοι!

Μπορεί η αγαπημένη μας, καλοκαιρινή συνήθεια, το τρέξιμο στην άμμο με γυμνά πόδια, να γυμνάζει το...

Close