Υλικά:
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά στιγμής
- 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 220-250 ml χλιαρό νερό
- 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σ’ ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το νερό και διαλύετε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήνετε στην άκρη για 10′ και στη συνέχεια προσθέτετε το αλάτι και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύετε το μίγμα. Ρίχνετε και το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη ομοιογενή, που να μην κολλάει στα χέρια σας και τα τοιχώματα του μπολ. (Αν η ζύμη «επιμένει» να κολλάει προσθέτετε λίγο αλευράκι).
Χωρίζετε τη ζύμη σε μικρές μπάλες και τις αφήνετε σκεπασμένες για μισή ώρα. Στη συνέχεια, ανοίγετε με τα χέρια κάθε μπάλα σε πίτα.
Τηγανίζετε κάθε πίτα για λίγο κι απ’ τις δύο πλευρές ή ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Αφήστε το σχόλιο σας