Υλικά:
- 1 Aυγό
- 150gr Μαύρη ζάχαρη
- 150ml Γάλα
- 1 Βανίλια
- 75gr Βούτυρο
- 1 Κουταλάκι baking powder
- 1 Κουταλάκι στιγμιαίο καφέ
- Μισή πρέζα αλάτι 80gr
- Κακάο 250gr
- Αλεύρι
Για την κρέμα:
- 80gr Mascarpone
- 130gr Ζάχαρη άχνη
- 1 Βανίλια

Εκτέλεση:
Για τα μπισκότα: Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αυγό με την ζάχαρη και με ένα σύρμα χειρός χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.Προσθέτουμε τη βανίλια, το γάλα, το βούτυρο και ανακατεύουμε.Στη συνέχεια προσθέτουμε το baking powder, το αλάτι και τον καφέ.Τέλος, ρίχνουμε κοσκινισμένο το κακάο μαζί με το αλεύρι. Έπειτα, τοποθετούμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο ώστε να σφίξει. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, τοποθετούμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε μικρά μπισκότα. (Αν δεν διαθέτουμε τέτοια σακούλα, μπορούμε επίσης να τα σχηματίσουμε και μ’ένα κουτάλι). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 -13 λεπτά.
Για την κρέμα: Σε ένα μπωλ χτυπάμε το τυρί κρέμα μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, ομογενοποιούμε καλά και τοποθετούμε τη κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Συναρμολογούμε τα μπισκότα.

Αφήστε το σχόλιο σας