Κλασικά αγαπημένα γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Κλασικά αγαπημένα γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Υλικά:

1/2 κιλό κιμάς ανάμεικτος (χοιρινό-μοσχάρι)

1 κούπα ρύζι για σούπα (βάζω αρκετό ρύζι, γιατί μου αρέσει να χύνεται στην κατσαρόλα, ώστε το ζουμάκι να μην είναι εντελώς σκέτο)

1 σκελίδα σκόρδου περασμένη απ’ τον τρίφτη

1 σφηνοπότηρο και

1 φλιτζάνι ελαιόλαδομπόλικος φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένοςαλάτι/πιπέρι/ρίγανη/δυόσμος

2-3 πατάτες κομμένες σε μέγεθος της αρεσκείας μας

2 αυγά και

2 λεμόνια για το αυγολέμονο

 

Εκτέλεση:

Σε μία λεκανίτσα ανακατεύουμε τον κιμά με όλα τα μυρωδικά εκτός του σκόρδου (κρατάμε λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα),  το ρύζι και το σφηνοπότηρο ελαιόλαδο και φτιάχνουμε μπαλίτσες μεσαίου μεγέθους (μην τις κάνετε πολύ μικρές γιατί θα διαλυθούν εύκολα).

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με το 1 φλιτζάνι λάδι, για λίγο το σκόρδο και ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια μας. Φροντίζουμε να ακουμπάνε όλα στο λάδι. Τα σοτάρουμε, μέχρι να ασπρίσει η επιφάνειά τους.

Έπειτα τα σκεπάζουμε με μπόλικο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν καλά, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 45 λεπτά. Στα 20 λεπτά ρίχνουμε και τις πατάτες μέσα και αφήνουμε να συνεχιστεί το βράσιμο.

Μόνο όταν είμαστε σίγουροι ότι έχουν γίνει τα γιουβαρλάκια μας, ξεκινάμε να χτυπάμε το αβγολέμονο. Το οποίο θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Πρώτον, πρέπει να έχει κρυώσει καλά το ζουμί από το φαγητό.

Ξεκινάμε λοιπόν και χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ τα 2 αυγά, μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο τον χυμό από τα 2 λεμόνια και συνεχίσουμε καλά το χτύπημα. Χρησιμοποιείστε καλύτερα ένα σύρμα. Τέλος, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζουμί από το φαγητό. Όταν είναι όλα καλά ανακατεμένα, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιχύνουμε το αυγολέμονο.

Δεν χρησιμοποιούμε κουτάλα για το ανακάτεμα. Απλώς, πιάστε την κατσαρόλα από τα χερούλια της και γυρίστε τη λίγο κυκλικά, ώσπου να πάει παντού το αβγολέμονο.Έπειτα, βάλτε ξανά την κατσαρόλα στο μάτι για 1 λεπτό, μέχρι να αρχίσει να παίρνει βράσεις.

Πηγή

Κοινοποίηστε:
FacebookTwitterGoogle+PinterestFacebook Messenger

Αφήστε το σχόλιο σας

Δείτε περισσότερα:
Lunch break σε μπακάλικο; Αυτή είναι η νέα τάση που ξετρελαίνει τον κόσμο!
Lunch break σε μπακάλικο; Αυτή είναι η νέα τάση που ξετρελαίνει τον κόσμο!

Τρία παντοπωλεία, ισάριθμες στάσεις για φαγητό και αγορές στο κέντρο της Αθήνας. Ergon Athens Οι υπερπαντοπώλες αφοί...

Close